Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın kuruluşu onaylandı!

TMMOB 42. Genel Kurulu’nda, genel kurul için oluşturulan Bilgisayar Mühendisleri Odası Kuruluş Komisyonu’nun konuşması ile başlayan sonrasında da 15 lehte 4 tane de alehte konuşma ile tartışılıp oylanan Bilgisayar Mühendislerini Odası(BMO)’nın kuruluşu oy çokluğu ile 02 Haziran 2012 Saat 16.04’te 24. oda olarak kabul edilmiştir.

Daha önce Elektrik Mühendisleri Odası(EMO)’na bağlı olan Bilgisayar Mühendisleri, 31 yıllık meslek tarihi boyunca 1991 yılından bu yana örgütlenme çalışmaları yürütmekteydi. Elektrik Mühendisleri Odası altında örgütlenen bilgisayar mühendisleri 12 ildeki Elektrik Mühendisleri Odası şubesinden BMO’nun kurulmasının tartışılması kararından olumlu cevap alıp, kararlarını Elektrik Mühendisleri Odası Genel Kurulu’na taşımışlardı. Büyük çoğunlukla olumlu oy aldıktan sonra TMMOB(Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği)’dan olumlu kararı aldılar.

Bilgisayar, bilgisayar bilimleri, bilgisayar ve enformatik, yazilim, kontrol ve bilgisayar, bilişim sistemleri muhendislerinin yeni odası olacak olan BMO; ilk genel kurulunu yaptıktan sonra çalışmalarına resmen devam ediyor olacak ve TMMOB örgütlülüğünde halktan, emekten ve demokrasiden yana 24. oda olarak yerini alacak.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası