Üyelikle İlgili Önemli Duyuru

Değerli meslektaşlarımız,

  • 31 Temmuz 2012 itibariyle EMO üyesi Bilgisayar, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar ve Enformasyon, Bilişim Sistemleri, Kontrol ve Bilgisayar ve Yazılım Mühendislerinin üyeliklerinin BMO’ya aktarımı tamamlanmıştır. Bu tarihten sonra EMO üyesi tüm Bilgisayar Mühendisleri resmi olarak BMO üyesi olmuştur ve üyelik işlemleri BMO tarafından yürütülecektir.
  • 2012 için EMO’ya ödenmiş fazla aidat tutarları doğrudan BMO’ya aktarılacak, üyenin BMO aidatı olarak işlem görecektir.
  • 1 Ağustos 2012 tarihi itibariyle BMO’ya yeni üye kayıt işlemleri yapılabilecektir. Üyelik için gerekli belgeler:
              • Lisans diplomasının okul veya noter onaylı fotokopisi
              • BMO Genel Merkezi’nden temin edilecek Yeni üye kayıt formu (Başvuru sahibi tarafından doldurulması ve imzalanması gerekmektedir. )
              • 3 adet fotoğraf
              • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
              • Kayıt ücretinin(ve istenirse aidatın) BMO hesabına yatırıldığını gösterir dekont
  • Geçici olarak, üye aidat tutarları EMO’da uygulandığı şekilde 9 TL  10TL(Ocak 2013 itibariyle) ve yeni üye kayıt bedeli de yine EMO’da uygulandığı şekilde 35 TL olarak belirlenmiştir. Sonrası için yeni aidat tutarı ve kayıt bedeli Genel Kurulda belirlenecektir.
  • Yeni üyeliklerde geriye dönük aidat ödentisi alınmayacaktır.  Ancak, bu uygulamaya dair değişiklik, Genel Kurulun yetkisi dahilindedir.
  • İlgili mevzuat nedeniyle internet üzerinden üyelik başvurusu alınamamaktadır. Genel Kurula kadar tüm başvurular Ankara’daki BMO Genel Merkezi’ne yapılacaktır. Genel Kurul sonrası yeni üye kayıtları illerde oluşturulacak temsilcilikler üzerinden yapılabilecektir.
  • Yeni üye kayıt formu, online olarak yayınlanmayacak,şu an için sadece tek resmi birim olan BMO Genel Merkezi’ne şahsen başvurularak alınabilecektir. Genel Kuruldan sonra illerde oluşturulacak BMO birimlerinden de temin edilebilecektir.
  • 15 Ağustos tarihinde 1. BMO Olağan Genel Kurulu için tüm üyelerden oluşan hazirun listesi İlçe Seçim Kuruluna gönderilecek ve BMO Genel Merkezi’nde duyurulacaktır. Bu listede yer alan üyeler Genel Kurulda oy kullanabilecektir. Daha sonraki tarihte üye olan meslektaşlarımız ilk Genel Kurulda delege olamayacaktır.
  • Üyelerin kimlikleri Genel Kuruldan sonra teslim edilecektir. Üyelerimizin Genel Kurula nüfus cüzdanlarını getirmeleri yeterli olacaktır.

Öğrenci Üyelik -BMO-Genç

Bilgisayar Mühendisliği ve ilgili mühendislik bölümlerinde lisans öğrenimine devam eden üniversite öğrencileri öğrenci üye(BMO-Genç) olarak odaya üye olabileceklerdir. BMO-Genç‘e üye olabilmek için BMO Genel Merkezi’ne öğrenci kimliği, nüfus cüzdanı ve 2 fotoğrafla başvurulması gerekmektedir. Öğrenci üyelerden aidat ve kayıt ücreti alınmaz. Öğrenci üyeler kontenjan dahilinde oda etkinliklerinden ücretsiz veya indirimli olarak yararlanırlar. Ancak genel kurula delege olarak katılamazlar ve seçimde oy kullanamazlar. BMO-Genç üyeliği lisans öğrenciliği bittiğinde sona erer. Bu tarihten sonra yüksek lisans öğrencisi de olunsa BMO üyeliği için kayıt yaptırmak gerekmektedir.

Sayın Meslektaşlarımız,

Genel Kurula kadar olan süreçte, BMO Kurucu Yönetim Kurulu üyelik konusunda mağduriyet yaşanmaması için olanca gayreti gösterecektir. Ancak Kurucu Kurul’un asıl görevi, BMO’yu ilk Genel Kurula hazırlamaktır ve Genel Kurula yönelik çalışmalar yoğun olarak devam etmektedir. Kapsamlı üye çalışması, Genel Kurulda seçilecek BMO Yönetim Kurulu tarafından yerine getirilecektir. BMO’nun mevcut teknik altyapısı, yeni üyelik başvurularında yaşanacak aşırı yoğunluğu kaldırabilecek düzeyde değildir. Genel Kurula kadar herhangi bir personel istihdamı olmayacaktır ve üye otomasyon sistemi geliştirilme aşamasındadır. Genel Kurul için gerekli teknik ve hukuki hazırlıklar temel önceliğimizdir. Bu nedenle Genel Kurula kadar yapılacak yeni üye kayıt başvurularında aksaklıklar yaşanması söz konusu olabilir.

Göstereceğiniz anlayış ve hassasiyet için şimdiden teşekkür ederiz.

BMO Kurucu Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası