BMO Basın Duyurusu

Bu Sese Şimdi Kulak Verin!

12 Eylül’de başlayan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerinde kritik sınır aşıldı. Ölümler an meselesi. AKP Hükümeti’ni tutuklu ve hükümlülerin insani ve demokratik taleplerini karşılamaya; bir felaket gerçekleşmeden, bugün adım atmaya çağırıyoruz.

Kolayca çözülebilecek bir sorun karşısında hükümet görmezden gelmeyi, inkar etmeyi seçiyor. Taleplerini duyurmak için bedenlerini açlığa yatıran insanlara kulaklarını tıkıyor. Her an biraz daha yaklaşan ölümlere karşı yaşam hakkını savunanların gerçekleştirdiği protesto gösterilerine en sert şekilde müdahale ediyor.

Ülkemizin utanç tablosuna yazılan 2000 yılındaki “Hayata Dönüş Operasyonu”, şiddet içeren müdahalelerin bizi çözümden daha da uzaklaştırdığını gösterdi. Buna karşın hükümetin yaptığı “gerekirse zorla müdahale ederiz” açıklamalarını kaygıyla izliyoruz.

Bugün cezaevlerindeki süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerinin 52. günü. 60 kadar cezaevinde 700 kadar tutuklu ve hükümlü ölüm çizgisine yaklaştı. Hükümeti barışçı ve demokratik adımlar atmada daha fazla gecikmemeye; bu sesi bugün duymaya, ölümleri durdurmaya çağırıyoruz.

BMO 1. Dönem Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası