TBD’den BMO’ya Anlamlı Ödül

Türkiye Bilişim Derneği (TBD)’nin bu yıl 29.sunu düzenlediği Bilişim Kurultayında Bilişim Hizmet Ödülleri kategorisinde verilen Jüri Özel Ödülleri’nden bir tanesi Bilgisayar Mühendisleri Odası’na verildi.

Törende dereceye giren adayların başarıları hakkında bilgi verildikten sonra;  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından ödüllerin verilmesine geçildi. Ödül Töreninde BMO Yönetim Kurulu adına katılan Başkan Yardımcısı Serdar Çiftçi’nin ödülünü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün verdi.

Serdar Çiftçi, ödül sonrasında katılımcılara aşağıda okuyacağınız teşekkür konuşmasını yaptı.

Sayın Bakanım, Sayın Milletvekilleri, Sayın Başkan, Değerli Konuklar ve Kıymetli Basın Mensupları,

Öncelikle 29.su gerçekleşen Ulusal Bilişim Kurultayını düzenleyen Türkiye Bilişim Derneği’ne ve bu kurultayda bizleri, Bilgisayar Mühendisleri Odası’nı, Juri özel ödülüyle onurlandıran Juri üyelerine teşekkür eder, bu ödülü tüm Bilgisayar Mühendisi ücretli çalışanları ve emekçileri adına kabul ettiğimizi belirtmek isteriz.

Türkiye Bilişim Derneği, ülkemizde Bilişim kültürünün oluşması, gelişmesi anlamında değerli çalışmalar yapmıştır ve bu çalışmalarının devam edeceğine olan inancımız tamdır.

Bilişim alanında; kendi kendine yeter, dışa bağımlılıktan kurtulmuş, güvenilir, şeffaf, dünyada söz sahibi, trendi belirleyen bir ülke olmak ortak arzumuzdur.

2 Haziran 2012 TMMOB Genel Kurulu kararı ile tüzel kimliğine kavuşan Bilgisayar Mühendisleri Odası; 1982 Anayasasının 135. maddesinde tanımlanan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olarak kendisine; mesleğin, meslektaşın ve kamu çıkarlarının hakkını korumayı, geliştirmeyi görev saymıştır. Bu bağlamda; Bilişim Hukuku ve Bilirkişilik, E-Devlet, Bilgi Güvenliği, İnternet ve Sosyal Medya, Yazılım, Özgür Yazılım, AR-GE ve Yeni Teknolojiler, Standartlar, Mühendislik Eğitimi, Meslekiçi Eğitim, Sistem ve Donanım, Ağlar ve Veri İletişimi, Bilişim Çalışanları, Bilişim Etiği, Bilişim ve Toplum gibi komisyonlarıyla kendisine saydığı görevleri yerine getirecektir.

Bilgisayar Mühendisleri, ilk olarak 1981’de mezunlarını vermiş ve bugün sayıları 40.000’a varmıştır. Bugün neredeyse her ilde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü açılmış ve her yıl 6000’a yakın mezun verir duruma gelmiştir. Hepimiz isteriz yetişmiş beyin gücümüzün artmasını ama öğretim üyesi kadroları yeterli duruma gelmeden Bilgisayar Mühendisliği bölümleri açılmakta ve burda okuyan öğrencilerimiz üzülerek belirtiyoruz ki mesleğin gerektirdiklerini alamadan mezun olmaktadırlar.

Yine sertifikalara mahkum edilen mezunlarımız var. Üniversitelerden almış olduğunuz diploma yeterli görülmemekte, sayılarca sertifikayı almış olmanız beklenmekte ki bu sertifikaların alınması için eğitim almanız ve sınavlarına girmeniz gerekmektedir. Bu da ücretsiz yapılmadığından karşımıza ayrı bir sertifika sektörünü çıkarmaktadır.

Sayın Bakanım, Sayın Milletvekilleri, Sayın Başkan, Değerli Konuklar ve Kıymetli Basın Mensupları,

Ülkemizin bilişim politikaları belirlenirken, Bilgisayar Mühendisleri sürecin dışında bırakılmıştır. Bitmeyen, teknoloji süresi geçip vazgeçilen, sağlıklı çalışmayan kamu projelerinin kontrolünden, bilgi-güvenliği noktasına kadar bir çok alanda söz hakkı bulunan Bilgisayar Mühendisleri Odası üzerindeki sorumluluğu bilerek çalışmalarına başlamıştır.
Türkiye Bilişim Derneği’ne ve Ödül Jurisine bizleri onurlandırdıkları için tekrardan teşekkür eder, başarılı bir kurultay olmasını dileriz.

Saygılarımızla.
Yönetim Kurulu Adına,
Serdar ÇİFTÇİ
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Tören sonrasında Serdar Çiftçi ve Onur Özardıç oda adına tebrikleri kabul etti, meslektaşlarımız ve sektör temsilcileriyle görüş alışverisinde bulundu.

Serdar Çiftçi TBD jüri özel ödülü'nü alırken

 

 

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası