Belge Özgürlüğü Günü BMO’da Kutlandı!

2008 yılından beri dünyanın pek çok ülkesinde Mart ayının son çarşamba günü kutlanan ve bilgisayar kullanıcılarını açık standartlar ve belge biçimleri konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan Belge Özgürlüğü Günü[1] son 2 yıldır Türkiye’de de kutlanmaktadır. Bu yıl Türkiye’de gerçekleştirilen kutlamaların Ankara ayağına ise Bilgisayar Mühendisleri Odası ev sahipliği yaptı.

Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gölay ŞAKİROĞULLARI etkinliğin açılışında bilgi ve belgelerin özgürlüğünün önemine değindi ve yeni kurulmuş bir Oda olarak bu ve benzeri etkinlerin artırılması ve geniş kitlelere yayılması için çaba göstereceklerini ifade etti. EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akgün YALÇIN’ın da katıldığı kutlamada, BMO Yönetim Kurulu Yedek Üyesi İzlem GÖZÜKELEŞ[2] “Belge Özgürlüğü” ile bir sunum gerçekleştirdi. Belge özgürlüğün ne demek olduğu ve önemi hakkında bilgi veren GÖZÜKELEŞ, “biz ne yapabiliriz?” sorusuyla sunumunu tamamladı. Kutlama pastasının kesilmesinden sonra etkinlik sona erdi.

[1] Belge Özgürlü Günü Türkiye kutlamaları için: http://belgeozgurlugu.org.tr/[2] İzlem GÖZÜKELEŞ’in konuyla ilgili yazısı: Belge Özgürlüğü Günü (Bilim ve Gelecek sayı 109)

.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası