BMO-Genç Ağaç Dikti

DSCF3175

26 Haziran Pazar günü Bilgisayar Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu (BMO-Genç), Çankaya Üniversitesi ve TEMA’nın desteğiyle ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi. Yıldız Mahallesi’nde, Çankaya Üniversitesi tarafından belirlenen boş bir araziye 1oo adet çam fidanı BMO-Genç üyeleri tarafından, Çankaya Belediyesi çalışanları tarafından dikildi.

BMO Yönetim Kurulu Başkanı Gölay Şakiroğulları’nın da katıldığı etkinlikte, BMO Kurucu Yönetim Kurulu ve BMO 1. Yönetim Kurulu’nun yanı sıra Şevket Güneş, Bülent Epir, Necdet Bulut anısına da birer ağaç dikildi.

Şevket Güneş: 1960 yılında doğan Şevket Güneş, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 1982 yılında mezun olmuştur. 1995-96 yıllarında EMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış, 2004 yılında hayatını kaybetmiştir.

Prof. Dr. Bülent Epir: 1977 yılında, Hacettepe Üniversitesi ile birlikte Türkiye’nin ilk bilgisayar mühendisliği bölümü olan ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün kurucu bölüm başkanıdır. 2001 yılında vefat eden Bülent Epir’in ismi ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1 No’lu anfisine verilmiştir.

Prof. Dr. Necdet Bulut: ODTÜ Bilgisayar Mühendisligi Bölümü’nde öğretim üyeliği ve ODTÜ Bilgisayar Merkezi yöneticiliği yapmış olan Prof. Dr. Necdet Bulut, Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektronik Hesap Bilimleri Enstitüsü Başkanlığı’na getirildiği dönemde, Trabzon’da faşist saldırıya uğramış ve 1978 yılında hayatını yitirmiştir.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası