Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde BMO Etkinliği Gerçekleştirildi

IMG_0852
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Bilgisayar ve Bilişim Topluluğu’nun ev sahipliği yaptığı BMO etkinliği 24 Mayıs 2013 Cuma günü 3 oturumla gerçekleştirildi.

Bilgisayar Mühendisleri Odası İzmir İl Temsilciliği tarafından organize edilen etkinlik, BMO Eğitim Komisyonu üyesi Buğra ÇAKIR’ın verdiği NoSQL semineri ile başladı. Katılımcılara, kullanımı her geçen gün artan NoSQL teknolojileri ve uygulamaları hakkında bilgi verildi.

İkinci oturumda, Okan ÖZTÜRKMENOĞLU “Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sektörü ve Bilgisayar Mühendisleri Odası” sunumu ile “mühendislik, bilgisayar mühendisliği mesleği, meslek odası tanımı ve gerekliliği, TMMOB’nin mühendislik anlayışı, bilgisayar mühendisliği eğitimi ve meslek alanında karşılaşılan sorunlar ve Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın hedefleri ve çalışmaları”  konularını kapsayan bir sunum gerçekleştirdi.

Son oturum olarak, uzun yıllar yurtdışında yaşayan bilgisayar mühendisi Işık ALPMAN’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Meslek Söyleşisi”nde, Işık ALPMAN katılımcılara tecrübelerini aktarıldı, meslek hayatı ve mühendislik deneyimleri ile ilgili paylaşımda bulundu.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası