BM MESLEK HASTALIKLARI ÇALIŞTAYI

 BMO  Meslek Hastalıkları Çalıştayı

Bilgisayar Mühendislerinin Çalışma Hayatında Karşılaştıkları Fiziksel Meslek Hastalıkları ve Çalışma Ortamlarının Ergonomisi Üzerine Bir Çalışma Raporu Hazırlanacaktır.

Yer : BMO Genel Merkez

Tarih:  20.01.2015 Çarşamba

Saat: 19:00:30- 21:00

Konuşmacı: Fizik Tedavi Uzmanı Uzm. Dr. Kasım SEZEN

Çalıştayın İçeriği: Bilgisayar Mühendislerinin çalışma hayatlarında karşılaştıkları bir çok meslek hastalığı bulunmaktadır. Bu konferansımızda Bilgisayar Mühendislerinin bu karşılaşılan fiziksel meslek hastalıklarıyla karşı karşıya kalmaması yada karşılaşılan bu fiziksel hastalıkları en aza indirmek için nasıl bir ortamda çalışılması gerektiği hakkında bilgiler verilecektir. 1. Bölümde Fizik Tedavi Uzman doktoru Sayın Kasım SEZEN konuşma yapacak. Bu hastalıkları ve çözüm yollarını anlatacaktır. Çalıştayın 2. bölümünde meslek hastalıkları yaşamış yada meslek hastalıları yaşayan mühendislerin konuşmaları ve çalıştay raporunun yazılması şeklinde olacaktır. Çalıştay sonunda çıkan rapor, gereği yapılmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Teknoloji Bakanlığı’na ve ilgili kamu kurumlarına gönderilecektir. Sonuç raporu, odamızın yayın organı BMO Dergide, Odamızın web sitesinde ve bir çok yazılı ve görsel medya organında yayınlacaktır.

Uzm.Dr. Kasım Sezen Kimdir?:

Kasım Sezen, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ihtisasını tamamladı.Yurtdışı ve yurtiçinde 60’dan fazla şube ve temsilciliği bulunan Sağlık-Der’in Genel Başkanlığını yapmaktadır. Kurucusu olduğu Fiz-Der’in Genel Sekreteridir.

Halen, kurucusu olduğu Maltepe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin Başhekimidir. 

Yayınlanmış Akupunktur Ders Kitabı, Fizik Tedavi ansiklopedisi, Sıfırdan Başarmak, İkna Sanatı, Yüzünüzü İnsanlara Gösterin, 12’den Vurmak, Yöneticinin Sihirli Lambası, İçli Bir Yağmur Beklerim, editörlüğünü yaptığı üç adet kitap, yüzden fazla bilimsel ve aktüel makalesi bulunmaktadır. Tıbbiye Bülteni, Kozan Çağrı ve Aktif Hayat gazetelerini çıkarttı ve Gençlik Dergisinde yayın koordinatörlüğü yaptı.

İngilizce, Rusça ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Katılım Koşulu:  Ücretsizdir. Kontenjan 45 Kişi.

Etkinlik Yeri : BMO Genel Merkez Necatibey caddesi 88/7

İletişim : iletisim@bmo.org.tr  Tlf : 0312 230 3145

Kayıt olmak için: http://bmomeslekhastalklarcalistayi.eventbrite.com

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası