1 Mayıs’a Çağrı

1mayis_tmmob

Bilişim sektöründe çalışanlar olarak bizler, teknolojinin sürekli olarak ilerlediği fakat çalışma koşullarının günden güne ağırlaştığı zamanlardan geçiyoruz. Elimizi, yüzümüzü okutmadan, turnikelerden geçmeden, kameralar tarafından izlenmeden işimize gidemiyoruz. Kimimiz ofis kübiklerinde karşılıksız fazla mesailerle dirsek çürütüyor, kimimiz de sistem odalarında iliğimize kadar üşüyüp yeri geliyor bilişim sistemlerinin “selameti” için sabahlıyoruz. Proje bazlı, güvencesiz işlerde “esnek çalışma saatleri” adı altında uzun saatler boyunca çalışıyoruz fakat dışarıda koca bir yaşamı es geçiyoruz. Gelecek için, yine gelecek kaygısıyla çalışıyor, yaşanmakta olan şimdiye bir türlü yetişemiyoruz.

Nispeten güvenli sayılacak işyerlerimize gidip gelirken ölüm kaygısını taşıyoruz; devam eden savaşlar ve peşi sıra gelen patlamalar tam yanı başımızda. Bazen barış taleplerimizi haykırdığımız meydanlarda, bazen sadece işten dönmek üzereyken beklediğimiz otobüs duraklarında. Ve tüm yakıcılığı ile masa başımızda…

Güne başlarken göz attığımız haber sitelerinde yaşanan savaşın ve insanlık dışı uygulamaların görüntüleriyle yüzleşiyoruz. Artık tahammül edemediğimiz taciz, tecavüz, kadına şiddet ve çocuk istismarı haberlerini okuyoruz. Ve tabi bunların “devlet büyükleri” tarafından nasıl sahiplenildiğini, “Bir kereden birşey olmaz!” söylemi ile olağanlaştırıldığını da… Tek talebi barış olan akademisyenlerin soruşturmalarını ve tutuklanmalarını, gazetecilerin yaptıkları haberler nedeniyle yargılanmalarını takip ediyoruz. Dinselleşmenin eğitimden başlayarak toplumun her alanına yayıldığını, laikliğin dahi bir tartışma konusu olduğunu görüyoruz. Taşeron çalışma düzeninin yaygınlaştırıldığını, kıdem tazminatını kaldırılmaya yönelik adımlar atıldığını, iş güvencesini yok eden düzenlemelerin birer birer hayata geçtiğini biliyor, hayatını kazanmak için evinden çıkan işçilerin sessizce hayatlarını kaybettiğine tanıklık ediyoruz.

Her gün bizi utandıran, çaresizleştiren ve yanlızlaştıran tüm bu yaşananlara inat, kocaman bir ailenin parçası olarak biz, beyaz yakalı bilişim çalışanları alanlara iniyoruz. Bizlere dayatılan yaşamı, baskıyı, zulmü, karanlığı reddediyor; akıldan, bilimden ve insandan yana taraf oluyoruz!

Bu zor günleri dayanışma ile aşmaktan, haklarımızı ve geleceğimizi mücadele ile kazanmaktan başka bir yolumuz yok. Barış içerisinde, eşit, özgür, laik bir ülke talebimizi dile getirmek için 1 Mayıs’ta, işçilerin, emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele gününde, alanlarda olacağız!

Tüm meslektaşlarımızı ve bilişim çalışanlarını 1 Mayıs’ta TMMOB kortejine çağırıyoruz!

BMO Yönetim Kurulu

ANKARA:
Miting Meydanı: Kolej Meydanı
Miting Başlama Saati: 13.00
Toplanma Yeri: Kurtuluş Meydanı (Ankara İtfaiyesi Önü)
Yürüyüş Başlama Saati: 12.00

İSTANBUL:
Miting Meydanı: Bakırköy Meydanı
Miting Başlama Saati: 13.00
Toplanma Saati: 11.00
Toplanma Yeri: Bakırköy Botanik Parkı Yan Yolu

İZMİR:
Miting Meydanı: Gündoğdu Meydanı
Miting Başlama Saati: 13:00
Toplanma Yeri: Cumhuriyet Meydanı Kordon Girişi
Yürüyüş Başlama Saati: 11:45

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası