Ülkemizin Darbecilerin ve Diktatörlerin Ülkesi Olmasına İzin Vermeyeceğiz! Demokratik Türkiye İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz!

BASIN AÇIKLAMASI (1)

 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi ve gelişmelere dair BMO Yönetim Kurulu tarafından bir açıklama yayınlanmıştır. 

15 Temmuz 2016 tarihinde toplum olarak, iç savaş manzaralarının yaşandığı olağanüstü bir gece geçirdik. Yıllardır el birliğiyle ülkemizi karanlığa ve kaosa sürükleyen güçler, bu kez darbe girişimi ile yarattıkları krizden çıkış yolu aradılar. Askeri darbe girişimi sonuç olarak yine hukuksuzluklara, kana, gözyaşına ve linçlere sebep oldu.

Şimdi ise aylardır patlayan bombalara, baskıya ve anti demokratik uygulamalara maruz kalan bizlere yapay bir demokrasi/darbe ayrımı dayatılmaktadır. Bizler katliamların ve hukuksuzlukların yaşandığı bu kirli oyunun tarafı değiliz. Her zaman olduğu gibi, her türlü darbeye ve her türlü baskıcı dikta rejimi anlayışına karşı demokrasiden yana tüm güçlerle birlikte barışın egemen olduğu, demokratik, laik bir Türkiye için mücadeleye devam edeceğiz.

Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası