İzmir Temsilciliği’nde Kişisel Bilgi Güvenliği ve Güncel Siber Güvenlik Olayları Söyleşisi Yapıldı

23 Kasım 2016 Perşembe günü Bilgisayar Mühendisleri Odası İzmir Temsilciliği’nde, Kişisel Bilgi Güvenliği ve Güncel Siber Güvenlik Olayları Söyleşisi gerçekleştirildi.

Güvenlik uzmanı Çağrı Polat, kişisel bilgi güvenliğiyle ilgili kavramları giriş seviyesi kullanıcıdan, geniş sistemlerden, ağlardan sorumlu bilişim uzmanlarına hitap edecek şekilde bir buçuk saat içinde sundu.

Polat, 7 Nisan 2016’da yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu‘na dikkat çekti. Bilişim alanında çalışanlara, örneğin kurum ve kuruluşlarda veritabanı yöneticilerine bu yasada tanımlı “Veri sorumlusu” görevinin önemsiz bir ek iş gibi verildiğini, oysa yasanın veri sorumlularına 1 milyon TL’ye kadar idari para cezası hükmü içerdiğini, mümkün olduğu kadar bu görevden kaçmak, görev kabul edilecekse de sorumluluklar ve yaptırımlar konusunda bilgilenmek için yasayı okumak gerektiğini belirtti. Konunun çok önemli olmasına karşın kapsamının ayrı bir söyleşi konusu olacağı ve ilerisi için planlanması konuşuldu.

Güncel siber güvenlik olaylarına da değinen Polat, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) adlı kurumun sitesini açarak, nic.tr’ye yapılan DDos saldırısı gibi çok önemli bir olayla ilgili sitede bir satır açıklama olmadığını, iş olsun diye kurumlar oluşturulduğunu söyledi. Konuşmacı son yıllara ait saldırıların listesi üzerinden tek tek geçerek açıklamalar yaptı.

Biri mirar, geri kalanı bilgisayar mühendisi olan izleyicilerin tümü söyleşiyi büyük bir ilgiyle izledi ve çıkışta memmuniyetlerini ifade ettiler.

20161123_193804 kongre_merkezi 20161123_193746 elektrik

Kaydet

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası