Mutlu Yıllar!

Magna Carta’nın 801. yılıydı 2016. İkili hesap sistemini geliştiren Leibniz 300 yıl önce öldü, modern bilgisayar bilimlerinin temelini atan Alan Turing ise günümüzden 104 yıl önce hayata gözlerini açmıştı.
        
2016 yılında, evrende tahmin ettiğimizin 10 katı kadar galaksi olduğunu öğrendik. NASA’nın 5 yıl önce yola çıkan uzay aracı, Jüpiter’in yörüngesine ulaştı ve yapay zeka, robotik, sanal gerçeklik konularında önemli gelişmeler yaşandı. Bu ve benzeri bir çok teknolojik ve bilimsel gelişmeye rağmen 2016’ya dönüp baktığımızda akıllarımızda kalan ne yazık ki acıdır; dünyada ve ülkemizde yaşanan şiddet, terör olaylarının yanı sıra gittikçe büyüyen küresel siyasal/ekonomik bir kriz halidir.

Bizler, 2017 yılında da savunduğumuz temel ilkeler ışığında, bilimin ve tekniğin insanlığın yararına geliştirilmesi, meslektaşlarımızın ve tüm bilişim çalışanlarının haklarının korunması için çalışmaya, üretmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bilimsel ve özgür düşüncenin, barışın, evrensel değerlerin egemen olacağı aydınlık bir ülkeye olan özlemimizle; yeni yılınızı kutlar, sağlık ve mutluluklar dileriz.

Bilgisayar Mühendisleri Odası 3. Dönem Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası