İstanbul Ocak Ayı Eğitimleri

Elasticsearch

Eğitmen: Haydar Külekçi

Tarih-Saat: 8 Ocak Pazar 13:00 – 16: 30

Yer: Bilgisayar Mühendisleri Odası – İstanbul Temsilciliği

Eğitim Hakkında: Elasticsearch’e kısa bir giriş ve Lucene ile ilişkisi üzerinde duracağız. Daha sonra elasticsearch kullanırken sıkça raslayacağımız Node, Cluster, Shard, Replica Shard gibi kavramlara nedir sorusunu cevaplayacağız. Ayrıca Index, Type ve Mapping kavramlarına da giriş seviyesinde bahsedeceğiz. Search API ve Document API nedir ve Elasticsearch API arayüzü ile neler yapabiliriz bakacağız. Verilerimizden analiz verilerini nasıl çıkarırız ve Aggregation çeşitlerine bir göz atacağız ve nasıl yapılırı cevaplayacağız.

 

Rubby

Eğitmen: Ender Ahmet Yurt

Tarih-Saat: 14 Ocak Cumartesi 14:00 – 17:00

Yer: Bilgisayar Mühendisleri Odası – İstanbul Temsilciliği

Eğitim Hakkında: Ruby, verimlilik ve sadelik üzerine odaklanmış, açık kaynak kodlu dinamik bir dildir. Okumayı ve yazmayı kolaylaştıran, doğal bir sözdizimine sahiptir. Eğitim, Ruby programlama diline giriş seviyesinde verilecektir. Eğitim kapsamında dilin temelleri özellikleri örnekler üzerinden anlatılacaktır.

 

Sanallşatırma – Vmware

Eğitmen: Selçuk Savaşal

Tarih-Saat: 28 Ocak Cumartesi 10:00 – 17:00

Yer: Bilgisayar Mühendisleri Odası – İstanbul Temsilciliği

Eğitim Hakkında: Sunucu sanallaştırma çözümleri ile,fiziksel sunucu kaynaklarının maksimum kullanımı sayesinde yapılan yatırımların hızlı geri dönüşü sağlanmaktadır. Bu eğitimi, VMware ESXi/ESX Server ve VMware Virtual Center ürünlerinin kurulumu, konfigürasyonu ve yönetimi konularını içerir. Eğitim, gerçek hayatta kullanılan konfigürasyonları içeren demolar ile desteklenmiştir. Bu eğitim, sanallaştırma konusunda fikir sahibi olup kariyerlerine yön vermek isteyenlere destek amaçlı tasarlanmıştır.

 

Aşağıdaki formu kullanarak ön kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


Eğitim Kayıt Formu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası