BMO Şubat Ayı Eğitim Programı – Ankara

Şubat ayında Bilgisayar Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nde düzenlenecek eğitimler, özgür yazılım odaklı olarak hazırlandı.

İlerleyen aylarda daha detaylı konu başlıkları ve daha geniş kapsamlı olarak düzenlemeyi planladığımız özgür yazılımlarla ilgili eğitimlerin başlangıçlarını bu ay yapıyoruz. İlgili konulara giriş yapmak ve özgür yazılım dünyasıyla tanışmak isteyen tüm üyelerimizi Şubat ayı boyunca düzenleyeceğimiz eğitimlerimize bekliyoruz. 

Özgür Yazılım ve GNU/Linux’a Giriş

Eğitmen: Adil Güneş Akbaş

Tarih-Saat: 4 Şubat 2017 Cumartesi Saat: 11.00 – 14.00

Yer: Bilgisayar Mühendisleri Odası Genel Merkezi

Eğitim Hakkında: Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek eğitimler içinde bir giriş niteliği taşıyan bu eğitimle, katılımcılara özgür yazılımlar ve GNU/Linux işletim sistemleri hakkında genel bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır. Eğitim kapsamında özgür yazılım felsefesi ve tarihçesi, GNU/Linux işletim sistemlerinin genel yapısı, işletim sistemleri ve kaynak kullanımı, GNU/Linux masaüstü ortamları, temel konsol komutları, dosya/dizin yapıları ve izinleri, paket yönetimi gibi başlıklarda bilgiler aktarılacaktır.

Özgür Yazılımlarla Ağ Yönetimi

Eğitmen: Engin Ertaş

Tarih-Saat: 11 Şubat 2017 Cumartesi Saat: 11.00 – 14.00

Yer: Bilgisayar Mühendisleri Odası Genel Merkezi

Eğitim Hakkında: Özgür Yazılımlarla Ağ Yönetimi, özgür yazılımın kullanımı kolay ve güçlü ağ araçlarıyla ağ yönetimine giriş niteliğinde bir eğitimdir. Uzak bilgisayarlara bağlanabilirlik durumunun keşfinden Alan Adı (DNS) çözümlemesine; sistemdeki açık portların ve ona bağlı işlemlerin (process) takibinden iptables ile güvenlik duvarı yönetimine kadar genel bır bakış kazandırmak bu eğitimin asli amacıdır. Tanıtılan her aracın, uygulamalı kısa gösterimlerle pekiştirilerek, öğrenilen bilgilerin kalıcılığının artırılması planlanmaktadır.

MySQL Veritabanı Yönetimi

Eğitmen: Özgür Umut Vurgun

Tarih-Saat: 25 Şubat 2017 Cumartesi Saat: 10.00 – 13.00

Yer: Bilgisayar Mühendisleri Odası Genel Merkezi

Eğitim Hakkında: En yaygın kullanılan özgür yazılım ürünlerinden biri olan MySQL veritabanı (ve türevleri) ile ilgili olarak aşağıdaki bilgiler katılımcılara aktarılacaktır:
– MySQL veritabanı mimarisi
– Veritabanı kurulumu
– MySQL Cluster Mimarisi
– Veritabanı yedeklilik konfigürasyonları
– Özgür yazılım temelli veritabanlarının avantajları

Git Sürüm Kontrol Sistemi’ne Giriş

Eğitmen: Volkan Tokmak

Tarih-Saat: 25 Şubat 2017 Cumartesi Saat: 14.00-16.00

Yer: Bilgisayar Mühendisleri Odası Genel Merkezi

Eğitim Hakkında: Git Sürüm Kontrol Sistemi’ne Giriş eğitiminde; Git’in kısa tarihçesi, sürüm takip ve kontrol sistemleri hakkında genel bilgi, Git kurulumu, çalışma akışı, örnek komutlar ve Git kullanmak için üretilmiş yardımcı araçlardan bahsedilecektir.

Eğitimler ücretsizdir ancak sınırlı kontenjan gereği kayıt yaptırılması zorunludur.

Aşağıdaki formu kullanarak ön kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


Eğitim Kayıt Formu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası