BMO’dan Prof. Dr. Funda Başaran’a Ziyaret

BMO Yönetim Kurulu, Bakanlar Kurulu’nun 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamesi ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki görevinden ihraç edilen BMO Kurucu Başkanı ve Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Funda BAŞARAN’ı ziyaret etti. Oda adına Yönetim Kurulu Başkanı Birkan SARIFAKIOĞLU, Sayman üye Cem Nuri ALDAŞ, Yazman üye Oktay Dursun, Denetleme Kurulu Başkanı Taylan Özgür YILDIRIM ve İKK Temsilcisi Adil Güneş AKBAŞ’ın katıldığı ziyarette Oda’nın bu hukuksuz uygulamanın karşısında, akademisyenlerle dayanışma içerisinde olduğu bir kez daha vurgulandı.

Oda temsilcileri Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden ihraç edilen diğer akademisyenleri de ziyaret ederek, Oda’nın bu süreçte her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu ifade ettiler.

Prof. Dr. Funda BAŞARAN Kimdir? (BMO Sicil No: 46)
1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1990-1994 yılları arasında önce özel bir şirkette, ardından da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın ve Doğum ABD., Biyomedikal Mühendislik Ünitesi’nde yürütülen bir projede çalıştı.1992 yılından başlayarak üç dönem EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu’nda görev aldı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik yaşamına başladı. 1999 yılında “Devlet ve Telekomünikasyon” başlıklı tez çalışması ile Gazetecilik Yüksek Lisans Derecesi, 2004 yılında ise “Yeni İletişim Teknolojilerinin Düzenlenmesi ve Yaygınlaştırılması” başlıklı tez çalışması ile İletişim Bilimleri Doktora derecesi aldı. 2008 yılından Doçent, 2014 yılında Profesörlük ünvanı alan BAŞARAN enformasyon ve iletişim teknolojilerinin ekonomi politiği, iletişimin ekonomi politiği, iletişim ve telekomünikasyon politikaları, enformasyon toplumu politikaları, uluslararası iletişim, medya politikaları ve alternatif medya konuları üzerine çalışmaktadır. Yayınlanmış dört kitabı yanında, kitap bölümleri ve makaleleri bulunmaktadır. 2012 yılında kurulan Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın Kurucu Yönetim Kurulu’nda Başkan olarak görev almıştır. Oda Onur Kurulu üyesidir.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası