Big Data’nın Temelleri ve Hadoop Cloudera ile Uygulama

11 Mart Cumartesi günü saat 10:00’da BMO İstanbul Temsilciliği’nde üyemiz Derya Oktay tarafından Big Data’nın Temelleri ve Hadoop Cloudera ile Uygulama eğitiminin 2. oturumu olacaktır. Tüm meslekdaşlarımız davetlidir.

Kayıt: https://www.eventbrite.com/e/big-datann-temelleri-ve-hadoop-cloudera-ile-uygulama-tickets-32615039461

Etkinlik: https://www.facebook.com/events/1908610896041069/

Konu Özeti: Bu eğitim veri biliminde yeni olan ve Big Data konusuna ilgi duyanlar içindir. Big Data’nın temel terimlerini ve dayandığı konseptleri kavramak isteyenler için bu eğitim verilmektedir. Ve ayrıca Big Data’nın kendi iş ve kariyer alanlarında faydalı olacağını düşünenler içindir. Eğitim sırasında Big Data veri analizi için yaygın olarak kullanılan çatı uygulamalardan Hadoop kullanılacak ve temel özellikleri tanıtılacaktır.
Eğitimin sonunda ise katılımcılar;
– Big Data konseptinin ne olduğunu gerçek yaşanmış problemlerle kavrayacak ve tanımlayacabilecek. Big Data’yı var eden üç önemlik kaynak; İnsan, Organizasyonlar ve Alıcılar hakkında bilgi sahibi olacak
– “V’s of Big Data” terimini öğrenecek ve içinde barındırdığı etkenlerin veri toplama, izleme, depolama, analiz etme ve raporlama üzerine etkisinini kayrayabilecek.
– 5 adım yöntemiyle veri analizi yapabilecek, Big Data’nın getirdiği artı değeri uygulama ile öğrenebilecek.
– Neyin bir Big Data problemi olup neyin olmadığını kavrayabilecek
– Ölçeklendirilebilir Big Data veri analizi için tasarımsal parçalar ve programlama modellerini öğrenecek.
– Hadoop çatı uygulaması hakkında temel fonksiyonlara yönelik bilgi birikimi kazanacak.
Not: Eğitim Hadoop üzerinden anlatılacağı için eğitime katılmadan önce bilgisayarınıza açık kaynak kod uygulaması olan hadoop’u kurmanız gerekecektir. Eğitim materyalleri ingilizce olup anlatım türkçe olacaktır. Telif haklarından dolayı sunum paylaşılamayacaktır.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası