BMO’nun 5. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlaması Gerçekleştirildi

Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın 2 Haziran 2012’de TMMOB 44. Olağan Genel Kurulu’nda alınan kuruluş kararının 5. yılı için 3 Haziran 2017’de İMO Lokalinde bir kutlama töreni gerçekleştirildi.

Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Onur Kurulu, İstanbul ve İzmir Temsilcilik Kurulu üyeleri, Adana, Bursa ve Samsun İl Temsilcileri, geçmiş dönemlerde Oda organlarında görev alan üyeler, Oda üyeleri ve konukların katıldığı etkinlik programını Oda üyeleri Emine AYDIN ve Eren Can DİKME sundular. BMO kuruluş dönemini anlatan kısa bir video ile başlayan etkinlikte sırasıyla BMO Yönetim Kurulu Başkanı Birkan SARIFAKIOĞLU, BMO Kurucu Kurul Başkanı Funda BAŞARAN ve BMO 1. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Gölay ŞAKİROĞULLARI birer konuşma yaptılar. Sonrasında söz alan Türkiye Bilişim Derneği Nurcan ÖZYAZICI SUNAY da TBD Ankara Şubesi olarak BMO ile yakın bir iletişim içerisinde olduklarını, bu işbirliğini ilerleyen dönemde artırmak istediklerini dile getirdiler. Son olarak Odanın en yeni üyesi 5404 sicil numaralı üye Hüseyin BİLGİLİ bir konuşma yaparak, meslek hayatının başında BMO ile tanışmış olmanın kendisi için önemi ve değerinden bahsetti.

Etkinlikte, yurtdışından gönderilen video mesajlar da yayınlandı. EMO tarihinde şube başkanlığı yapmış tek bilgisayar mühendisi Duygu MUTLU İsviçre’den, Oda kuruluş çalışmalarına önemli katkılarda bulunmuş EMO Ankara Şubesi eski başkanlarından Ramazan PEKTAŞ Suudi Arabistan’dan, yine Oda kuruluş çalışmalarında görev almış bilgisayar mühendisleri Burak OĞUZ ve 3. Dönem Yönetim Kurulu eski üyesi Özgen MUZAÇ Amerika Birleşik Devletlerinden gönderdikler mesajla Odanın kuruluşun 5. yıl dönümünü kutladılar. Etkinliğe katılamayan, Türkiye’de ilk kurulan iki bilgisayar mühendisliği bölümünden birinin, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün kurucu bölüm başkanı Prof. Dr. Ziya AKTAŞ da bir telgrafla tebriklerini iletti.

Program 5. yaş pastasının kesimi ile sona ererken, etkinlik boyunca EMO dönemi ve BMO döneminde yürütülen çalışmalara ait fotoğraflar gösterildi, kuruluş dönemi fotoğraflarından oluşan küçük bir sergi gerçekleştirildi. 

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası