TMMOB’den Adalet Yürüyüşü’ne Destek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türkiye’de uzun bir süredir devam eden hukukun siyasallaştığı tartışmaları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağan Üstü Hal döneminde toplumda tepki yaratan milletvekili, akademisyen, gazeteci ve aktivistlerin tutuklanmaları ile Bakan Kurulu tarafından yayınlanan KHK’lar ile binlerce kamu çalışanının işsiz kalması gibi uygulamalar nedeniyle toplumda geniş bir destek bulan Adalet Yürüşü’ne katıldı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bilgisayar Mühendisleri Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Birkan Sarıfakıoğlu, Yazman Üyesi Oktay Dursun, Denetleme Kurulu Başkanı Taylan Özgür Yıldırım ve Yönetim Kurulu eski üyesi Özgen Muzaç,  TMMOB’ye bağlı Odaların Yönetim Kurulları, Başkanları ile Şube Yönetim Kurulu Üyelerinin yer aldığı yürüyüşe yüzlerce mühendis, mimar ve şehir plancısı katıldı

TMMOB, yürüyüşün 8. gününde, Gerede çıkışında Adalet Yürüyüşüne dahil oldu.Yürüyüşe baretleri ve adalet tişörtleri katılan TMMOB üyeleri “Ülkemiz, Halkımız ve Geleceğimiz için Adalet” pankartı arkasında yürüdüler. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kortejin en önünde birlikte yürüdü. Yoğun yağış ve soğuk havaya rağmen süren yürüyüş günün son durağında verilen mola ile tamamlandı.
 

Şair Dertli Parkında verilen mola yerinde konuşmalar yapıldı ve yürüyüşe destek veren sanatçıların müzik dinletisi gerçekleştirildi. 15 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da başlayan yürüyüşün İstanbul’da sona ermesi planlanıyor.

 

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası