BMO’dan Okullarda Bilişim ve Bilgisayar Güvenliği Seminerleri

Gençlerin bilgisayar ve paylaşım ağları (sosyal medya) kullanım alışkanlıklarından kaygı duyan, bu konuda alınması gereken önlemleri araştıran aileler ve öğretmenlerin, Bilgisayar Mühendisleri Odasına ulaşarak gençlerin bilinçlenmesi amacıyla birlikte çalışma, etkinlikler düzenleme önerileri üzerine BMO tarafından bir çalışma başlatıldı.

Okullardan gelen istekler doğrultusunda, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler için üç ayrı semineri kapsayan bir etkinlik dizisi oluşturdu. Bilişim Kültürü, Güvenli Bilgisayar Kullanımı, Bilişim Suçları başlıklı seminerlerde temel bilişim kavramları, bilgisayar kullanımı ve ağ paylaşımlarında uygulanabilecek güvenlik önlemleri, bilişim uygulamalarının kötü amaçlı kullanımının yol açtığı suçlar konu ediliyor.

Aralık 2017’de başlayan, gençlerle etkileşimli olarak gerçekleştirilen seminerlere öğrenciler ve öğretmenler yoğun ilgi gösteriyorlar.

Türközü Oğuzhan Endüstri Meslek Lisesi ile başlayan etkinliklerde Hülya Küçükaras “Bilişim Kültürü”, Adil Güneş Akbaş ise “Güvenli Bilgisayar Kullanımı” başlıklı konuşmalar gerçekleştirdiler.  Seminerler, okullardan gelen istekler değerlendirilerek öğretim yılı boyunca sürdürülecek.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası