Yapay Zeka ve Uygulamaları Etkinliği Adana’da Düzenlendi

 

Bilgisayar Mühendisleri Odası Adana Temsilciliği’nin Çukurova Üniversitesi CENGA Öğrenci Topluluğu ile işbirliği içerisinde düzenlediği “Yapay Zeka ve Uygulamaları” etkinliği 19 Şubat 2018 Pazartesi günü Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirildi. Çukurova, Adana Bilim ve Teknoloji, Mersin, Toros ve İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerinin çoğunluğunu oluşturduğu ve yaklaşık 200 kişi tarafından takip edilen etkinlikte yapay zeka kavramı ve uygulamaları tanıtılarak, konu çeşitli boyutları ile ele alındı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Nuri ALDAŞ’ın açışkonuşması ile başladı. ALDAŞ konuşmasında Oda hakkında bilgi verirken, başta BMO Adana Temsilcisi Hilal BOĞA ve Temsilci Yardımcıları Orhan ŞENATEŞ ve Fuat YELKEN olmak üzere, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. CENGA Öğrenci Topluluğu tanıtım sunumunun ardından ilk sunumu yapan Şefik İlkin SERENGİL derin öğrenme konusundaki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Ardından aynı zamanda Oda Denetleme Kurulu üyesi olan Erkan KESEN “Büyük Veri, Veri Bilimi ve Yapay Zeka”, veri bilimci Ebubekir BÜBER ise “Siber Güvenlikte Yapay Zeka Uygulamaları” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Öğle arasının ardından etkinlik Nilgün Sever’in “Neural Network Araç Kutusu ile Programlama”, Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı ve Oda Onur Kurulu üyesi Prof. Dr. Ebru Sezer’in “Yapay Zeka Yöntemlerinde Veri Sorunsalı’na Genel Bakış” başlıklı konuşmaları ile devam etti. Etkinlik Fatih DEMİR’in “Savunma Sistemlerinde Yapay Zeka” konulu sunumu ile sona erdi.

Etkinliğin ardından söz alan Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Fatih AKAY Bilgiasyar Mühendisleri Odasına ve CENGA Öğrenci Topluluğu’na teşekkür ederek bu tür etkinliklerin daha sık düzenlenmesi konusundaki dileklerini paylaştı.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası