BMO Genç Yaz Eğitim Kampı 2018 Başladı!

BMO-Genç Yaz Eğitim Kampı 2018, 1 Ağustos Çarşamba günü Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Öğrenci Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde Kamp Düzenleme Kurulu Üyeleri Okan Öztürkmenoğlu, Sezer Baytar ve Barış Özel’in yaptığı Kamp Tanıtım sunumu ve açılış konuşması ile başladı. Sunum sonrasında oda çalışmaları ve üniversitelerdeki BMO Genç çalışmaları hakkında kamp katılımcılarına bilgiler verildi ve soruları cevaplandı.

10 Ağustos Cuma günü sona erecek kampta, 15 farklı üniversiteden kampa katılan BMO-Gençler her gün farklı konularda alanında uzman kişilerden toplamda 48 saat sürecek olan eğitim alacaklar. Eğitimlerin içeriğinde ilgili konunun temelleri, geliştirme ortamları ve araçlarının kullanımları, iş hayatında örnek kullanım alanlarına yer verilecek. Yazılım geliştirmeden siber güvenliğe, özgür yazılımdan proje yönetimine; oyun geliştirme, bulut bilişim, yapay zeka ve blokzinciri gibi popüler içeriklere yer verilen kamp eğitim programında, eğitmenler anlatacakları konularda uzun yıllardır alanında mesleki tecrübeye sahip sektör çalışanları, firma sahipleri ya da ortakları ve akademisyenlerden oluşmakta.

Eğitim oturumları sonrasında serbest zaman diliminde deniz, kum ve güneşin tadını çıkarma şansı yakalayacak katılımcılar, sportif ve sosyal etkinliklerle birlikte eğlenceli vakitler geçirecek. Akşamları ise, “Kamp Sohbeti” adlı söyleşiler ile mesleklerine farklı yönlerden bakma şansı yakalama fırsatı bulacaklar. Mesleki tecrübe paylaşımı, mühendislik etiği, toplum için mühendislik anlayışı, girişimcilik konularına yer verilen kamp sohbetlerinde sosyal ve kültürel içerikli söyleşiler de yer alacak.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası