Kocaeli Üniversite’sinde BMO Semineri

Kocaeli Üniversitesi EMO-Genç Topluluğu ve Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Kulübü’nün, EMO Kocaeli Şubesi ile ortaklaşa düzenlediği Bilgisayar Mühendisleri Odası semineri, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

EMO Kocaeli Şubesi Teknik Görevlisi Serhat Boztaş, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Savaş Ayberk, Kocaeli Üniversitesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Becerikli ve EMO-Genç temsilcisi Gökhan Acer’in açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik EMO Bilgi İşlem Sorumlusu Gönül Yalçın ve EMO Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu Üyesi Oktay Dursun’un sunumları ile devam etti.

Bilgisayar mühendisliği eğitiminin ve bilgisayar mühendislerinin bugünkü durumu, bilgisayar mühendislerinin EMO’da gerçekleştirdiği çalışmalar ve Bilgisayar Mühendisleri Odası kuruluş sürecinin aktarıldığı sunumlar sonrası, öğrencilerin soruları yanıtlandı. Bilgisayar mühendislerinin bugüne değin bir güçlü bir mesleki örgütlenmeyi hayata geçiremediği vurgusunun yapıldığı etkinlikte, sürecin zorluğu ve bu sürecin olumlu sonuçlanmasının bilgisayar mühendislerinin ortak kararlı tavrına dayandığı belirtildi.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası