EMO Kocaeli Şubesi Genel Kurulu’ndan BMO Kararı!

Elektrik Mühendisleri Odası’nda başlayan Genel Kurullar sürecinde, ilk Şube Genel Kurul’u Kocaeli’de gerçekleşti. 7 Ocak 2012 Cumartesi günü gerçekleştirilen Kocaeli Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu’nda “Bilgisayar Mühendisleri Odası kurulması konusunun EMO Genel Kurulu’na taşınması” önergesi oy birliği ile kabul edildi.

Saat 9.00’da başlayan Genel Kurul’da, Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu (MEDAK) üyeleri, EMO Kocaeli Şubesi üyesi Bilgisayar Mühendisleri ve öğrenciler tarafından açılan standda, kitapçık olarak basılmış Kuruluş Raporu, üyelere yönelik çağrı metni ve Harun Özer’in “Ne Oluyor Bu Bilgisayar Mühendislerine?” başlıklı makalesi dağıtıldı. Yoğun bilgilendirme sonrası, EMO Kocaeli Şubesi bilgisayar mühendisi üyesi Arif Koşar’ın Divan’a sunduğu aşağıdaki önerge oy birliği ile kabul edildi.

EMO KOCAELİ ŞUBE GENEL KURUL DİVAN BAŞKANLIĞI’NA

Bilgisayar Mühendisleri, TMMOB’nin toplumcu geleneğini bilişim sektörüne taşıyacak, bilişim sektöründe emek , yaşam ve toplum odaklı politikalar üretecek, sektörde çalışanlardan yana boşluğu dolduracak bir Bilgisayar Mühendisleri Odası girişimi başlatmış durumdalar. Bizler de bu sürecin EMO Genel Kurulu’na taşınmasını, EMO ve TMMOB örgütlülüğünün iradesi doğrultusunda Bilgisayar Mühendisleri Odasının kurulmasını öneriyoruz.

EMO tarihinde bir ilk olarak Bilgisayar Mühendisleri Odası kuruluş önergesi verilmiş ve oy birliği ile kabul edilmiş, aynı zamanda Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın kurulması yolunda ilk resmi somut adım da atılmış oldu. Diğer Şube Genel Kurulları’nda benzeri çalışmalarla, konunun EMO Genel Kurulu’na Şube Genel Kurulları’nda üyelerce tartışılarak taşınması sağlanacak.

EMO Kocaeli Şubesi’nde 8 Ocak 2012 Pazar günü gerçekleştirilen seçimde, 6. Dönem Şube Başkanı Avni Haznedaroğlu başkanlığındaki listenin seçimi kazanmasıyla yeni Yönetim Kurulu belirlenmiş oldu.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası