TMMOB Torba’ya Sığmaz!

Meclis’ten gece yarısı geçirilen torba yasa ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB), yetkilerinin yok edilerek, TMMOB’nin işlevsileştirilmesi girişimine karşı 13 Temmuz 2013 Cumartesi günü sokağa çıkan TMMOB üyeleri tepkilerini gösterdiler.

3116_13_06_16

TMMOB Genel Merkezi önünde toplanan binlerce mühendis, mimar, şehir plancısı Meşrutiyet Caddesi’nden Atatürk Bulvarı’na sloganlarla yürürken burada çevik kuvvet polisleri tarafından önleri kesildi. TMMOB üyeleri Konur Sokak’tan Güvenpark’a yürüdüler. Kızılay`da toplanan mühendis, mimar ve şehir plancılarına konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı; TBMM’de “Torba Yasa Teklifi” görüşülürken, AKP Hükümetinin Gezi Parkı direnişini destekleyen TMMOB‘nin yetki ve gelirlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘na devrini öngören yasayı da torbaya dahil ettiğini bildirdi.

Soğancı; “Bu şekilde çıkarılmış bir yasanın ahlaki değeri olduğuna inanmıyoruz. AKP her zamanki o darbeci anlayışıyla yasayı çıkardı” dedi. AKP‘nin torbacı olduğunu ve onların torbasına TMMOB’nin sığmayacağını söyleyen Soğancı AKP’nin kendilerine saldırdığını, çünkü kendilerinin AKP’nin rant ve yağma politikalarını teşhir ettikleri, onların planlarının gerçekleşmesine izin vermediklerini, halk düşmanı politikalarına karşı direndikleri için bu saldırıyı hak ettiklerini söyledi.

Taksim Dayanışma Platformu‘nun bir buçuk yıl önce kurulduğunu ancak Gezi Parkı direnişi söz konusu olunca yeni ortaya çıkmış bir şey gibi bundan örgüt yaratıldığına vurgu yapan Mehmet Soğancı; “Tayyip örgüt arama TMMOB burada. Bizim aramızdan yanlış mimar ve mühendisler çıkar mı? Evet çıkar. Bizim aramızdan Çevre ve Şehircilik Bakanı çıktı. Kendisi inşaat mühendisi diye geçiniyor. Bu bakan TOKİ‘nin altında kalmıştır. Git önce TOKİ‘nin hesabını ver. Bizim aramızdan yanlış mimar da çıkar. İstanbul Valisi buna örnektir” diyerek konuşmasını sürdürdü. Soğancı bundan sonra da mücadelelerine kararlı bir şekilde devam edeceklerini söyledi.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası