BİLMÖK’e BMO DAMGASI

Odamızın Öğrenci Komisyonu Çalışmaları Kapsamında 6-7-8  Martta  BİLMÖK  Etkinliğine Destek ve Katılım Sağladı.

IMG_4390

 

Türkiye’deki tüm Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin katıldığı ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen en büyük ulusal kongre niteliği taşıyan, odamızın da desteklediği 11. Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK), 6-7-8 Mart 2015 tarihinde Ankara Üniversitesi Abdulkadir Noyan Konferans Salonu’nun da gerçekleştirildi.

 

11 yıldır kesintisiz bir şekilde devam ederek üreten bir bilgi toplumu oluşturmayı hedefleyen kongre 102 üniversiteden 1200 katılımcı ve 30.000’i aşkın Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi, bilişim profesyonelleri, akademisyenler, blog yazarları, girişimciler ve sivil toplum kuruluşları tarafından takip edilmektedir.

 

Kongreye Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Atilla IŞIK katıldı. Mustafa Atilla IŞIK 8 Mart 2015 tarihinde Bilgisayar Mühendisleri Odası oturumunda sunum yaptı. Sunumda; Mühendislik,  Bilgisayar Mühendisliği, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO), Bilgisayar Mühendisleri Odasının Yaptığı Çalışmalar, Bilgisayar Mühendisleri Odası Komisyonları, Bilgisayar Mühendisleri Odası Temsilcilikleri hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerin oda ve mesleğimiz hakkındaki sorularına cevap verildi.   Sunum sonunda çekiliş yapılarak Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerine sürpriz hediyeler verildi. Kongrede Bilgisayar Mühendisleri Odası standı açıldı. Standımız kongre boyunca açık kaldı. Standımızda Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerine odamız, odamızın yürüttüğü faaliyetler anlatıldı. Standımızda BMOGenç üyelikleri alındı.

 

Bilişim ve Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili alanlarda sunumlar yapılan BİLMÖK’ün son kısmında ise 2015’te yapılması planlanan kongrenin, 12.BİLMÖK adaylık sunumları yer aldı.

12.BİLMÖK’ü düzenlemeye aday olan üniversiteler Cumhuriyet Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi oldu. Adaylık sunumlarının yapılmasının ardından, kongreye katılmış olan üniversitelerin resmi katılımcılarının vermiş oldukları oylarla yapılan seçimde Harran Üniversitesi Bilişim Topluluğu ve Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 12.BİLMÖK’ü düzenlemeye hak kazandı. Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak çok başarılı bir BİLMÖK kongresi düzenleyen, organize eden Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne ve Ankara Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu’nu tebrik ediyoruz. Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Harran Üniversitesi Bilişim Topluluğu’na 12.BİLMÖK çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası