METU Ceng Demo Day Gerçekleştirildi

425305570_11320

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen, son sınıf öğrencilerinin bitirme projelerini sergiledikleri “METU Ceng Demo Day 2016” gerçekleştirildi. Etkinlik saat 9.00da öğrencilerin sergi alanında yer almalarıyla başladı. Aralarında BMO Onur Kurulu üyesi ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu Kemal ÖZKAZANÇ’ın de yer aldığı jüri üyelerine, saat 10.00-13.00 ön elemeden geçen 15 proje ekibi sunumlarını gerçekleştirdiler. Bilgisayar Mühendisleri Odası üyesi Ezgi PEKŞEN, Özgen MUZAÇ, Volkan TOKMAK, Özgür Umut VURGUN, Emre Deniz ÖZER ve Oktay DURSUN’dan oluşan BMO Özel Ödülü jürisi de, “toplumsal fayda” kriterini göz önünde bulundurarak tüm projeleri değerlendirdi.

14.30’da başlayan Ödül Töreni’nde sırasıyla proje dersinin asistanı Arş. Gör. Serdar ÇİFTÇİ, dersin hocası Dr. Atilla ÖZGİT ve bölüm başkanı Prof. Dr. Adnan YAZICI birer konuşma yaptı. Sponsor konuşmaları ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan orkestranın halk müziği dinletisinden sonra, ödül törenine geçildi. BMO Jürisinin değerlendirmesi sonucunda en yüksek puanı alan, NoNet projesiyle FixIT ekibine BMO Özel Ödülü BMO Yönetim Kurulu Başkanı Birkan SARIFAKIOĞLU tarafından takdim edildi. Kısa bir konuşma yapan Birkan SARIFAKIOĞLU öğrencileri tebrik ederek, meslek hayatları boyunca meslek odalarının yanında olacağını, mühendislerin sorunlarıyla toplum sorunlarının iç içe olduğunu ve mühendisler bu toplumsal sorumluluk bilinciyle daha güzel bir ülke için çalışmalarının öneminden bahsetti. SARIFAKIOĞLU, sözlerine etkinliği organiz eden ve kendilerine katılma imkanı veren bölüm öğretim üyeleri ve asistanlarına teşekkür ederek söz verdi.

Sırasıyla, mansiyon ödülleri ve ilk üçe giren projelerin ödülleri verildikten sonra etkinlik sona erdi.

BMO Özel Ödülü Alan Proje: NoNET

Proje Ekibi: FixIT ; Gülşah Sabırsız, Ceyda Tosun, Gülnaz Shaidolda

Proje Danışmanı: Doç. Dr. Ertan Onur, Arş. Gör. Serdar Çiftçi

Proje Hakkında: Afet durumlarında iletişim kaybının önüne geçebilmek, yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşabilmek amacıyla telefonlardaki bluetooth ve WiFi modulleri kullanılarak iletişimin sağlanması. Bu bağlamda peer-to-peer, broadcasting, hop-to-hop broadcasting ve hop-to-top to specific destinastion modulleriyle acil durum mesajlaşmaya imkan sağlamaktadır.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası