İzmir Temsilciliğinde Akademi ve Girişimcilikte Mesleğimiz Söyleşisi Yapıldı

Akademi ve Girişimcilikte Mesleğimiz söyleşisi 29 Mart 2017 Perşembe günü Bilgisayar Mühendisleri Odası İzmir Temsilciliği’nde yapıldı. Temsilcilik Kurulu Üyeleri Akademisyen Özge Kart ile Girişimci Sezer Baytar’ın konuşmacı olduğu söyleşinin ilk bölümünde, öğretim elemanı kavramı ve görev dağılımları, akademide kariyer basamakları ve bunlar için gerekli koşullar konuşuldu.

İkinci bölümde ise Baytar, bir ‘startup’ projesiyle ortağı olduğu şirketi nasıl kurduğunu, yararlandığı fırsatları, karşılaştığı zorlukları geliştirdiği projeleri anlattı. 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle Tübitak’ın teşvik ödemelerini kesmeyle yarım kalan oldukça gelecek vaat eden projesi dinleyicilerin yoğun ilgisini çekti. Teknopark mantığının Türkiye’de nasıl amacından saptığını, yüksek kira bedellerinin başlangıç şirketlerinin işlerini zorlaştırdığını da aktardı.

Konuşmaların ardından gelen sorularla, üye, üye olmayı düşünen mezun ve lise öğrencisi katılımcıların sorularıyla yapılan tartışmada her iki alanın bilinmeyen yönleri gün yüzüne çıkmış oldu.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası