Sinyal ve Görüntü İşleme Günleri Düzenlendi

Bilgisayar Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından 7 Ekim 2017 tarihinde Ankara`da TED Üniversitesi’nde “Sinyal ve Görüntü İşleme Günleri” etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 

Sinyal ve Görüntü İşleme alanındaki son gelişmeleri bu alanda çalışan araştırmacılar, konusunda uzman davetli konuşmacılar, akademisyenler ve lisans/lisans üstü seviyesindeki öğrencilerle değerlendirmek üzere Bilgisayar Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kaymakçıoğlu yaptı. Düzenleyen kuruluşlar adına TED Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Tolga Kurtuluş Çapın, Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ezgi Pekşen Soysal konuşmaları ile açılışı gerçekleştirildi.

“Etkinlik açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. Etkinlikte ilk olarak Prof.Dr.Fatoş Yarman Vural (ODTÜ) “İnsan Beyni: Evrenin En Karmaşık Sinyal İşleme Sistemi” başlıklı sunumu yaptı. Ardından Prof. Dr. Pınar Duygulu Şahin (Hacettepe Üniversitesi) “Büyük Ölçekli Resim ve Video Analizi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Verilen aranın ardından Prof. Dr. Cüneyt Güzeliş (Yaşar Üniversitesi) “Makine Öğrenmesi Yöntemleri İle İşaret İşleme” sunumunu, Doç. Dr. Selim Aksoy (Bilkent Üniversitesi) “Sayısal Patoloji İçin Bilgisayarla Görme ve Makine Öğrenmesi” başlıklı sunumlarını yaptılar.

Öğlen arasından sonra ilk olarak Yrd.Doç.Dr. Tolga İnan (TED Üniversitesi) “Üç Boyutlu (3B) Nokta Bulutu Modelleme”, Dr.Tunç Aydın (Disney Research), “Görsel İçerik Üretimi İçin Yeni Teknikler”, Yrd.Doç.Dr. Ulaş Bağcı (University Of Central Florida) ve Yrd. Doç.Dr. Haydar Çelik (National Inst.Of.Health Clinical Center), “Klinik Çalışmalar İçin Derin Öğrenme ve Diyagnostik Görüntüleme Yöntemleri”, Yrd.Doç.Dr. Selen Pehlivan (TED Üniversitesi), “Resim ve Video Üzerinden İnsan Hareketlerinin Öğrenilmesi” başlıklı sunumlarını yaptı.

Etkinlik, yaka kartlarının arkasındaki çekiliş numarası ile katılımcılara kitap ve eğitim hediyesi verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası