Mülkiyeliler Birliği’nden Seçim Adaleti ve Güvenliği Çalıştayı raporu

Mülkiyeliler Birliği Demokrasi Araştırmaları Merkezi, 2 Haziran’da düzenlediği ‘Seçim Adaleti ve Güvenliği Çalıştayı’nın raporunu yayımladı. Bilgisayar Mühendisleri Odası adına TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi ve BMO 3. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Birkan Sarıfakıoğlu’nun katıldığı çalıştayın raporunda 24 Haziran seçimlerine ilişkin anayasal, yasal ve uygulamaya ilişkin sorunlar ve önerilere yer verildi.

Hakan Canduran (Ankara Barosu), Gözde Elif Soytürk (Oy ve Ötesi), Melek Demir (Oy ve Ötesi), Birkan Sarıfakıoğlu (Bilgisayar Mühendisleri Odası), Nejat Taştan (Eşit Haklar İçin İzleme Derneği), Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Prof. Dr. İlhan Uzgel, Kemal Akkurt (Avukat, TESAV), Doç. Dr. Ali Rıza Çoban ve Dr. İlker Gökhan Şen’in katkıları hazırlanan rapor üç bölümden oluşuyor. İlk bölümde “anayasal düzeydeki sorun alanları”, ikinci bölümde “mevzuat düzeyindeki sorun alanları”, üçüncü bölümde ise “uygulama düzeyindeki sorun alanları” saptanıp alınacak önlemler yer alıyor. 

Raporu paylaşan Mülkiyeliler Birliği Başkanı Dinçer Demirkent, 24 Haziran seçimlerinin bugüne kadar görülmedik bir şekilde seçim güvenliği ve adaleti açısından sorunlu bir seçim olduğuna dikkat çekti. Demirkent, anayasal düzeyde en ciddi sorunun OHAL’in seçim güvenliğini tehdit eder boyuta varması olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi ağzından muhalefet mitinglerine katılan seçmenin istihbarat tarafından takip edildiğinin öğrenildiğine dikkat çekti.

Raporun tamamı Mülkiyeliler Birliği’nin web sitesinden erişime açıktır.

 

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası