BMO Genç Buluşması13 Ekim 2018’de Gerçekleşti

BMO Genç Buluşması, 13 Ekim 2018 Cumartesi günü Ankara’da Mimarlar Odasında gerçekleştirildi. Etkinliğe değişik kentlerdeki üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden BMO Genç üyesi öğrenciler katıldılar.

Etkinliğin açış konuşmalarını yapan BMO İstanbul İl Temsilciliği Öğrenci Üye Komisyonu Başkanı Eren Can DİKME ile Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hülya KÜÇÜKARAS, BMO’nun ilkelerinden ve bu çatı altında örgütlenmenin öneminden söz ederek sorunların tanımlanması ve çözülmesinin ancak dayanışmamızla olanaklı olacağını vurguladılar.

Bilimi, mühendisliği ve bu iki olgunun içinde TMMOB ve BMO’nun nerede yer aldığını ilgi çekici bir sunuyla aktaran TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Birkan SARIFAKIOĞLU’nun ardından söz alan BMO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can ULUSALER ise BMO Genç oluşumunun amaç ve hedeflerini, bugüne dek yürüttüğü çalışmaları açıkladı.

BMO Genç Buluşması, öğrencilerin eleştiri, görüş ve beklentilerini paylaştıkları “Serbest Kürsü” oturumuyla sürdü. BMO Özgür Yazılım Komisyonu Başkanı Adil Güneş AKBAŞ’ın kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilen “Serbest Kürsü”de katılımcılar eğitim içeriği, staj yeri, stajların niteliği, BMO Genç’in ülke çapında örgütlenmesi gibi konularda düşünce ve önerilerini dile getirdiler. Katılımcıların yönelttiği soruları, oturum kolaylaştırıcısı ve BMO Yönetim Kurulu üyeleri, BMO’nun çalışmalarına ilişkin bilgi vererek yanıtladılar.

BMO Genç Buluşması, yönetim kurulumuzun öğrencilerle birlikte çektirdiği toplu fotoğrafla sona erdi.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası