StajYeri Destek Programı 2019

Bilgisayar Mühendisleri Odasının, BMO Ana Yönetmeliğinde tanımlı amaçlar ve 4. Dönem Çalışma Programı doğrultusunda uygulamaya geçirdiği “StajYeri Destek Programı”na 2019 yılı için başvurular başladı.

Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Kontrol Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım ve Bilişim Mühendisliği bölümlerinde eğitim gören BMO-Genç üyesi öğrencilerin yararlanabileceği StajYeri Destek Programıyla öğrencilerin ilgili duydukları meslek alanında kendilerini geliştirmeleri, staj yaptıkları kurum ve kuruluşlara katma değer yaratma olanağı bulmaları amaçlanmaktadır.

Program Nasıl İşler?

Öğrenci üyelerinin ve kurumların başvuruları belirlenen tarihe kadar toplanır. BMO Staj Komisyonu, başvuruları değerlendirerek gerekli eşleşmeyi yapar. Eşleme sonucu, kurumlara ve öğrencilere duyurulur; işyerleri, kendilerine yönlendirilen stajyer adaylarıyla bağlantıya geçer.

Staj kontenjanı, işyerlerinin sağladığı staj pozisyonları ile sınırlıdır. Öğrenci başvuruları ancak oluşan kontenjan oranında değerlendirilebilecektir. 

Program Takvimi

3 Mart 2019: Öğrenciler için son başvuru tarihi
31 Mart 2019: Birinci grup eşleştirmelerin duyurulması
28 Nisan 2019: İşyerleri için son talep tarihi
5 Mayıs 2019: İkinci grup eşleştirmelerin duyurulması
12 Mayıs 2019: Ek yerleştirmelerin duyurulması

Eşleştirmede Öncelik Ölçütleri

1. Mezuniyet durumundaki öğrenciler
2. Daha üst sınıftaki öğrenciler
3. İl tercihleri
4. Alan tercihleri

Başvuru Formları

Öğrenciler İçin: Stajyer Başvuru Formu
İşyerleri İçin: Stajyer Talep Formu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası