“Yapay Zekâ ve Felsefe” Semineri Yapıldı

Bilgisayar Mühendisleri Odası, EMO Ankara Şubesi, Felsefeciler Derneği ve ODTÜ Mezunları Derneğince 6 Nisan 2019’da ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesislerinde düzenlenen “Yapay Zekâ ve Felsefe” semineri yoğun bir katılımla ve büyük bir ilgiyle izlendi.

Seminer, ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf BAYRAK, EMO Ankara Şubesi Başkanı Ömürhan SOYSAL, BMO Yönetim Kurulu Başkanı Hülya KÜÇÜKARAS ve Felsefeciler Derneği Genel Başkanı Ülkü ÖZET‘in açış konuşmalarıyla başladı.

Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz ADUGİT, “Estetik Tufan: İnsansız Dünyaya Doğru”  başlıklı konuşmasında “Her (Aşk)” filminden yola çıkarak yapay zekâyla insanın aşkını ve “dijital özne”yi irdeledi.

Seminerin diğer konuşmacısı ODTÜ Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz ZAMBAK ise “Yapay Zekâ ve Çoklu Tekillikler” başlıklı konuşmasında bilim, matematik ve bilgisayar tarihinden örnekler vererek “genel yapay zekâ” için bilgisayar bilimlerinde yeni yöntemlere gereksinim olduğunu vurguladı.

İnsanlığın geleceği ve yapay zekâ konusundaki tartışmalara yeni bir boyut getiren ufuk açıcı konuşmaları için Doç. Dr. Yavuz ADUGİT ile Doç. Dr. Aziz ZAMBAK’a teşekkür ediyoruz.

Doç. Dr. Yavuz Adugit’in konuşmasını buradan izleyebilirsiniz.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası