Kurtuluştan Kuruluşa 100. YıldaBMO Genç BuluşmasıSamsun’da Yapıldı

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı 19 Mayıs 1919’un 100. yılı kutlamaları kapsamında 17 Mayıs 2019 Cuma günü Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirdiğimiz BMO Genç Buluşmasında bilgisayar mühendisliği öğrencileri ve bilişim alanında öğrenim gören gençlerle bir araya geldik.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünün katkılarıyla, OMÜ Siber Güvenlik Topluluğu ve OMÜ Yapay Zekâ Topluluğuyla el ele vererek düzenlediğimiz “19 Mayıs 1919-2019 Kurtuluştan Kuruluşa 100. Yılda BMO Genç Buluşması”nı BMO Genç üyeleri Rüveyda Sultan ANAÇOĞLU ile Ali Murat ÇEVİK, Atatürk’ün Söylev’inden (Nutuk’tan) alıntılar yaparak sundular. Etkinlik, saygı duruşu ve gençlerin hazırladığı 19 Mayıs 1919 konulu kısa videonun gösteriminin ardından BMO Samsun İl Temsilcisi Akın ÖMÜR, BMO Yönetim Kurulu Başkanı Hülya KÜÇÜKARAS ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol ELEVLİ‘nin açış konuşmalarıyla başladı.

Etkinliğin ilk bölümünde BMO Özgür Yazılım Komisyonu Başkanı Adil Güneş AKBAŞ, “Özgür Yazılım Felsefesi” başlıklı bir sunu yaptı; ikinci bölümde BMO Yönetim Kurulu üyeleri  Hülya KÜÇÜKARAS, Gülin ONAT BAYIR, Taylan Özgür YILDIRIM ile BMO Samsun İl Temsilcisi Akın ÖMÜR ve Adil Güneş AKBAŞ‘ın katılımlarıyla gerçekleştirilen “BMO tanıtımı ve iş yaşamında bilgisayar mühendisi” konulu söyleşide deneyimler paylaşılarak katılımcı gençlerin soruları yanıtlandı.

“Söz ve karar gençlerimizde!” seslenişiyle düzenlenen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erdal KILIÇ‘ın da katıldığı etkinlikte öğrenciler BMO standı açarak BMO’yu tanıtıp öğrenci üye kayıtları yaptılar.

OMÜ Siber Güvenlik Topluluğu ile OMÜ Yapay Zekâ Topluluğu üyesi gençlerin haftalarca önceden başlayıp büyük bir coşkuyla emek vererek düzenledikleri BMO Genç Buluşmasının sonunda çekiliş yapılarak katılımcı gençlere BMO’nun Kurtuluş Savaşımızın başladığı 19 Mayıs’ın 100. yılı anısına hazırladığı 19 armağan dağıtıldı.


100. yıl kutlamaları, bileşeni olduğumuz 100. Yıl Platformunun etkinlikleriyle sürdü. 19 Mayıs 2019’da Samsun’da Atatürk anıtına TMMOB’nin çelengini Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp MUHCU, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal GÖKÇE ile Odamızın Yönetim Kurulu Başkanı Hülya KÜÇÜKARAS yerleştirdiler. Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın çelengini de Hülya KÜÇÜKARAS, BMO Samsun temsilcilerimiz Akın ÖMÜR ve Gizem Özlem ÖZTEKEŞİN ve BMO genç üyesi Sadık PEHLİVAN ile İzmir Temsilcilik Kurulu üyemiz Barış ÖZEL‘le hep birlikte anıta yerleştirdiler.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası