BMO’nun 7. Yaşı Kutlandı

Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın 2 Haziran 2012’de TMMOB 42. Olağan Genel Kurulunda alınan kuruluş kararının 7. yıldönümü, 25 Mayıs 2019 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Üye ve meslektaşlarımızın yanı sıra toplumsal konularda omuz omuza çalıştığımız demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin yer aldığı kutlama töreni, BMO Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Uğur KOCAGER‘in konuklara “hoş geldiniz” seslenişiyle ve duygularını aktarmasıyla başladı. BMO Yönetim Kurulu Başkanı Hülya KÜÇÜKARAS ise konuşmasında BMO’nun kuruluşu ve bugünlere gelmesine emek veren üyelere ve bu çabada bizleri destekleyen EMO yöneticilerine teşekkür ederek BMO’nun, kuruluş ilke ve amaçları doğrultusunda üyeleri, meslektaşları ve tüm bilişim emekçilerini kucaklayan anlayışla yürüyüşünü sürdürdüğünü; bilgisayar mühendislerinin haklarını savunmanın yanı sıra meslektaşlarımızın ürünlerinin niteliğini yükseltmek, bilişim uygulamalarının kamu yararı gözetilerek edinilmesi ve geliştirilmesi için düzenlemeler oluşturmak amacıyla uğraş verildiğini belirtti.

Alara Yağmur CAN

BMO 1. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Gölay ŞAKİROĞULLARI ile BMO 3. Dönem Başkanı Birkan SARIFAKIOĞLU da BMO’nun kuruluş günlerinden ve hedeflerinden söz ettikleri konuşmalarıyla BMO’nun 7. yaşına ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Konservatuvar öğrencisi Alara Yağmur CAN‘ın kısa yan flüt dinletisiyle renk kattığı etinlikte 7. yaş pastasını Odamızın 1., 3. ve 4. dönem yönetim kurulu başkanlarıyla 4. dönem yönetim kurulu üyeleri kestiler.

Kutlama etkinliğimize katılan Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünün emekli öğretim üyeleri
Prof. Dr. Ersin TÖRECİ, Prof. Dr. Gülsün TÖRECİ, Alternatif Bilişim Derneği Başkanı Av. Faruk ÇAYIR, Ankara Barosu Bilişim Hukuku Komisyonunun eski başkanı ve “İnternet Yaşamdır” Çalışma Grubu Üyesi Av. Nihad KARSLI, hukuk danışmanlarımız Av. Bihter ÇALIŞKAN ve Av. Burcu ZENGİN, Odamızın mali müşaviri Zehra YÜCEL de  yeni yaşımızın heyecanını bizlerle paylaştılar.

 

                 

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası