BMO 4. Dönem3. Danışma Kurulu Toplantısı 19 Ekim 2019’da Yapıldı

Bilgisayar Mühendisleri Odası 4. dönem üçüncü Danışma Kurulu toplantısı, 19 Ekim 2019 Cumartesi günü Ankara, İzmir, Adana ve Samsun’da eşzamanlı olarak yapıldı. Ankara’da Elektrik Mühendisleri Odasında, İzmir’de BMO İzmir Temsilciliğinde, Adana ve Samsun’da ise Elektrik Mühendisleri Odası Şubelerinin salonlarında gerçekleştirilen Danışma Kurulu toplantıları, tüm üyelerimize çağrı yapılarak Genel Üye Toplantısıyla birlikte düzenlendi. Toplantılarda, 4. dönem çalışmaları ve planlanan etkinlikler konusunda bilgilendirme yapılarak görüş ve öneriler paylaşıldı.

Ankara’daki toplantı, Mali Müşavir Mehmet ATASEVEN‘in, gelir vergisi beyannameleriyle ilgili konuşmasıyla başladı. ATASEVEN, Gelir İdaresi Başkanlığının bugünlerde pek çok üyemize gönderdiği “ücret gelirlerinin yıllık gelir beyannamelerinde gösterilmesi”yle ilgili yazı ve bu konuda yapılması gerekenlere ilişkin bilgi vererek üyelerimizin sorularını yanıtladı.

İzmir’deki toplantı, Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Sabahattin BİLGE‘nin “İzmir ve Çevresindeki Orman Yangınları ve Sonrası” başlıklı konuşmasıyla başladı. Samsun’daki toplantıda ise EMO Samsun Şubesi Enerji Komisyonu Başkanı ve Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet ÖZDAĞ, “Enerji Politikaları ve Ekonomik-Ekolojik Sonuçları (Samsun ve Karadeniz Odaklı Değerlendirme)” başlıklı konuşmasıyla konuğumuz oldu.

Toplantıların ikinci bölümünde yönetim kurulunun hazırlandığı bilgilendirme sunusu aktarıldı. Odamızın, Danışma Kurulunun önerisiyle 27 Haziran 2019’da kamu kurumlarına gönderdiği yazıyla ilgili geribildirimler ve kamu kurumu ziyaretleri, meslektaş hakları konusunda yürütülen çalışmalar, BMO Eğitim Komisyonunun hazırlıklarını sürdürdüğü “Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi Durum Saptama Raporu”nun öne çıktığı sununun ardından 23-24 Kasım 2019’da düzenlenecek Bilgisayar Mühendisleri Kurultayının hedefleri ve içeriği açıklanarak kurultaya katılım için üyelerimize çağrı yapıldı.

BMO-Genç üyesi öğrencilerin çoğunluğu oluşturduğu Adana ve Samsun’daki toplantılarda ise üniversitelerde yapılacak etkinlikler, BMO’nun gençlerle birlikte başlatıp yürüteceği projeler ve Odamızca düzenlenebilecek eğitimlere ilişkin öneriler dile getirildi.

no images were found

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası