Korona Günlerini Dayanışmamızla Aşacağız

İyiliğimiz İçin Çalışanlara Teşekkürler…

İnsanlığın doğaya umursamazca verdiği zararların acısını bolca hissettiğimiz 2020 yılının ilk ayları, hayatlarımızda köklü değişikliklerle yol açıyor. Dayanışmanın ve birbirimize sahip çıkmanın önemini bir kez daha kavrıyoruz. Zor zamanlardan geçiyoruz. Bu zorlukları her ulustan, her inançtan, her cinsiyetten insan hep birlikte yaşıyor; ama bedelini emekçiler daha fazla ödüyor.

Bizlerin sağlığı için gece gündüz hiç de ideal olmayan koşullarda çalışan, sağlığımıza kavuşmamız için canla başla uğraşan sağlık emekçileri hem kendi sağlıklarını korumak zorundalar hem de dertlerimize çözüm getirmek durumundalar. En azından bu hastalığa karşı daha duyarlı ve bilinçli olarak, #EVDEKALarak, hastanelerde yığılmaya neden olmayarak, hijyen malzemelerini gereksiz tüketmeyerek sağlık emekçilerinin işlerini kolaylaştırabiliriz. Bu güzel insanlara gönül borcumuzu, yüreklerimizin sesi olan alkışlarımızla iletiyoruz…

Bu hastalıktan korunmanın biricik yolu, kişisel hijyenimize özen göstermekken her gün çöplerimizi toplayan, musluklarımızdan suyun akmasını sağlayan, temizlik ve ulaşım hizmetlerini aksatmadan sürdüren belediye çalışanlarına da teşekkür borcumuz çok büyük…

Hem bireylerin hem kurumların #EvdeKal diye çağrı yaptığı bugünlerde bizim için sokakları adımlayarak gereksinimlerimizi evlerimize taşıyan kurye dostlarımızın; güncel haber ve bilgiye erişmemiz için canını dişine takarak çalışan basın-yayın emekçilerinin; gıdamızın, ilacımızın üretilmesi için tarlalarda, fabrikalarda ter döken çiftçilerin, işçilerin; o ürünler bizlere ulaşabilsin diye depolarda, marketlerde, eczanelerde çalışanların; bankaların, perakendecilerin müşteri hizmetlerindeki emekçilerin haklarını ödeyemeyiz.

Bir teşekkür de meslektaşlarımızın hakkı… Uzaktan çalışmanın altyapısını oluşturan, salgının baş gösterdiği ilk günden başlayarak çevrimiçi uygulamalarla kesintisiz hizmet verilmesini sağlayan; iletişim, bankacılık işlemleri, e-ticaret, e-devlet ve diğer pek çok kamu hizmetini özverili emekleriyle, destekleriyle ayakta tutan meslektaşlarımıza da binlerce kez teşekkür ediyoruz.

Bu salgının üstesinden dayanışmamızla geleceğiz…

O zaman “Evde kalıyoruz, kişisel hijyenimize özen gösteriyoruz ve uzmanların yönlendirmelerine hep birlikte uyuyoruz!”

Biz Bilgisayar Mühendisleri,
Geliştirdiğimiz Sistemlerle, Uygulamalarla, 
Desteğimizle, Toplumsal Duyarlılığımızla
Halk Sağlığı ve Esenliği İçin Emek Verenlerin Arkasındayız!

#EvdeKal Türkiye!

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası