BMO 8 Yaşında

2 Haziran 2012’de, TMMOB 42. Olağan Genel Kurulunda alınan kararla kurulan Bilgisayar Mühendisleri Odası, 8. yaşını Kovid-19 salgınının ülkemizi ve dünyayı tehdit ettiği koşullarda kutluyor.

Kovid-19 salgını, bir halk sağlığı sorunu olmasının ötesinde, sistemin emekçileri, yaşlıları, hastaları, engellileri ve doğayı bir yük olarak gören çirkin yüzünü gün geçtikçe ortaya çıkarıyor. Sosyal devlet anlayışının terk edilmesiyle geniş yığınlar açlık ve yoksulluğa mahkûm edilirken, denetim ve gözetim uygulamaları hem dünyada hem de ülkemizde yaygınlaştırılıyor. İnsana ve doğaya yapılan pervasız saldırılara karşı çıkan meslek örgütleri, başta TMMOB olmak üzere hedef tahtası haline getirilip işlevsiz kılınarak siyasi iktidarın güdümüne sokulmak isteniyor.

BMO, sekiz yıllık kısa ömründe bir yandan mesleğimize ve meslektaşlarımızın haklarına sahip çıkarken, öte yandan toplumcu mühendislik anlayışının gereği olarak özgür, eşit ve demokratik toplum mücadelesinden asla vazgeçmedi.  Sarayın odası olmak yerine bilişim emekçilerinin ve toplumun haklarını, istemlerini öne çıkardı. Bilişimin sağlık, adalet, eğitim, ticaret ve kamu hizmetleri başta olmak üzere yaşamın her alanında etkisinin arttığı günümüzde BMO, mesleki birikimi, genç ve devingen yapısıyla, toplumdan yana taraf olmasıyla her geçen gün kamuoyunda sözüne değer verilen bir meslek örgütü haline geldi.

BMO, salgın koşullarında da toplumun haklarını savunmayı, meslek alanımıza ve gençlerimizin umutlarına yönelik saldırılara karşı mücadelesini, üyesinden aldığı güce dayanarak kararlılıkla sürdürüyor.

7 yıl önce o güzel Mayıs-Haziran günlerinde Gezi’de filizlenen umudun yarınlara taşıyıcısı olan Odamızın 8. yaşını “Ne geçmiş tükendi ne yarınlar” diyerek kutluyor, 2 Haziran 2020 Salı akşamı saat 20.00’de canlı yayınla yapacağımız çevrimiçi kutlamaya* tüm üyelerimizi, meslektaşlarımızı ve dostlarımızı bekliyoruz.

yapraklara dallara, yeşillere, allara,
nice nice yıllara gülüm, nice nice yıllara”

Bilgisayar Mühendisleri Odası 4. Dönem Yönetim Kurulu

* * *

*Çevrimiçi Kutlama:
Çevrimiçi kutlamamızı, 2 Haziran 2020 Salı akşamı Oda birimlerimizin temsilcilerinin, hukuk danışmanlarımızın, önceki dönem yönetim kurulu başkanlarımızın, öğretmenlerimizin, TMMOB Başkanı, EMO Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdik.

BMO Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Uğur KOCAGER ile Yönetim Kurulu Başkanı Hülya KÜÇÜKARAS‘ın açış konuşmalarıyla başlayan kutlamamıza uzaktan bağlantıyla katılan TMMOB Başkanı Emin KORAMAZ, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İPEK, EMO Yönetim Kurulu Üyesi Ömürhan SOYSAL, BMO Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Funda BAŞARAN, BMO 3. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Birkan SARIFAKIOĞLU, değerli öğretmenlerimiz Prof. Dr. Aydın KÖKSAL, Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru AKÇAPINAR SEZER, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit OĞUZTÜZÜN, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem SAY, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi (E) Prof. Dr. Fatoş Yarman VURAL ile BMO İzmir İl Temsilciliği adına yönetim kurulu üyemiz Okan ÖZTÜRKMENOĞLU, BMO İstanbul Temsilcilik Kurulu Koordinatörü Arif CEVİZCİ, BMO Adana Temsilcilik Kurulu Koordinatörü Hilal BOĞA, BMO Samsun Temsilcilik Kurulu Koordinatörü Akın ÖMÜR duygularını paylaşarak BMO’nun kuruluşuna ve geçtiğimiz 8 yıla ilişkin anılarını aktardılar.


© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası