Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi Başlıyor

Bilgisayar mühendisliği öğrencileri tarafından 2005 yılından bu yana aralıksız her yıl düzenlenen ve her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliği yaptığı Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK), 22-28 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. Konya Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bu yılki kongre koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi ortamda yapılacak.

22 Mart 2021 Pazartesi günü saat 11:00’deki açılış töreniyle başlayacak olan 17. BİLMÖK’te yedi gün boyunca farklı konu başlıklarında düzenlenecek oturumlarda konuşmacılar bilgi ve birikimlerini bilgisayar mühendisliği öğrencilerine aktaracaklar. Oturumlar BİLMÖK’ün YouTube hesabından canlı yayımlanacak.

Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da BİLMÖK’te yerimizi alarak gelecekteki meslektaşlarımızla buluşuyoruz. BMO 5. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Atasoy, kongrenin açılış töreninde yapacağı konuşmayla öğrencilere seslenecek. Ayrıca kongre boyunca farklı oturumlarda Odamızın komisyonlarından meslektaşlarımız sunumlar yapacak.

BMO Ücretli Çalışan ve İşsiz Mühendisler Komisyonu üyesi Adil Güneş Akbaş “Çalışma Yaşamının Kodları” başlıklı sunumuyla 27 Mart 2021 Cumartesi günü 15:15-16:00 arasında kongrede konuşmacı olacak. 28 Mart 2021 Pazar günü saat 13:15-14:00 arasında Üye İlişkileri ve Örgütlenme Komisyonu üyesi Eren Can Dikme “Bir Odaya Kaç Mühendis Sığar?”, 14:15-15:00 arasında ise Eğitim Komisyonu Üyesi Musa Cihangir “Bilgisayar Mühendisliği Lisans Eğitimi Durum Saptaması” başlıklı sunumlarıyla öğrencilerle buluşacaklar.

Bilgisayar mühendisliği bölümlerinde ve ilgili meslek disiplinlerimizin bölümlerinde öğrenim görmekte olan tüm öğrencileri, yedi gün boyunca çevrimiçi olarak canlı izleyebilecekleri 17. BİLMÖK’teki oturumları izlemeye davet ediyoruz. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür ediyor ve başarılı bir kongre olmasını diliyoruz.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası