Çevrimiçi Eğitim: ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Farkındalığı

İzmir İl Temsilciliğimizce, 23-24-25 Kasım 2022 günlerinde 19.30-21.30 saatleri arasında üç gün sürecek çevrimiçi ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Farkındalık Eğitimi düzenlenecektir.

Eğitimin içeriği, kurum ve işletmelerde doğru bir şekilde bilgi güvenliği yönetim sisteminin oluşturulması için gereklilikleri içeren ISO/IEC 27001 standardı baz alınarak hazırlanmış ve katılımcılarda bu standart ile ilgili bir farkındalık yaratılması amaçlanmıştır. Bu eğitimle standart gereklilikleri, yaygın olarak yapılan hatalar, sistemin nasıl kurulması ve çalışması ile ilgili bilgilendirmeler yapılacaktır.

Özel sektör ve/veya Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan ve ISO/IEC 27001 standardı ile ilgili kendisini geliştirmek, kurulmuş sistemi yönetmek ve devamlılığını sağlamak isteyen, İç Denetçi, Baş Denetçi eğitimlerine katılmak isteyen kişiler bu eğitime katılabilirler.

Eğitim ücretsiz ve herkese açıktır. Toplam katılımcı sayısı sabit olduğu için üye ve genç üyelerimize öncelik verilecektir.

Kaydolmak için ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Farkındalık Eğitimi.

Eğitim bağlantısı eğitimin ilk günü katılımcılarla paylaşılacaktır.

ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) Standardı: Global teknoloji dünyasında, siber güvenlik, nesnelerin interneti, yapay zeka, otonom ve teknonolojide değişim ve dönüşümlerle birlikte bilgi, kişiler ve kurumlar için en önemli varlık haline gelmiştir. Hem kamuda hem de özel sektör işletmeler açısından bilginin olusturulması ne kadar önemli ise oluşturulan bilgilerin güvenli bir şekilde saklanması, gizliliğinin ve bütünlüğünün sağlanması en az bilgi kadar önemli hale gelmiştir. ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) standardı kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak geliştirilen önemli standartlardan bir tanesidir.

Eğitmenin Özgeçmişi:

İsmail DURANKAYA, Bilgi Güvenliği Yöneticisi / Baş Denetçi

25 yıldan fazla süredir özel sektör IT birimlerinde System Administrator ve IT Manager Görevlerinde çalışmıştır. 2017 yılından itibaren Kamu sektörüne geçiş yaparak Bilgi Güvenliği Yöneticisi olarak çalışmaya devam etmektedir. Ayrıca ISO 27001, ISO 22301 Lead Auditor ve Trainer, ISO 27701, ISO 20000-1 Sistemlerinde Baş Denetçi, eğitmen ve danışman olarak görev yapmaktadır.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası