Cem ERSOY’un Görevden Alınmasına HAYIR!

Basına ve kamuoyuna;

Bir süredir siyasi iktidarın hedef haline getirdiği ve kayyum rektörler eliyle siyasi emellerini hayata geçirmeye çalıştığı Boğaziçi Üniversitesi’nde her geçen gün yeni bir antidemokratik gelişme yaşanıyor. Son olarak, kayyum rektörün atadığı Mühendislik Fakültesi Dekanı ile uyumlu çalışmadığı gerekçesi ile Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı, değerli hocamız Prof. Dr. Cem Ersoy’un bölüm başkanlığı görevine son verildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Söz konusu karar derhal geri çekilmeli, Boğaziçi Üniversitesi başta olmak üzere tüm üniversitelerde bu ve benzeri uygulamalara son verilmelidir.

Buradan hareketle Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında, yarının Türkiye’sini kuracak gençlerin; siyasi iktidarın çiftliği haline gelmiş üniversiteleri, akademik ve yönetsel yetkinliği değil iktidara biat etmesi dikkate alınarak atanan yöneticileri hak etmediklerini düşünüyoruz. Üniversitelerin üzerindeki siyasi baskılar ortadan kaldırılarak, yöneticiler siyasi iktidara yakınlıklarına göre tek adam tarafından atanarak değil tüm üniversite bileşenlerinin katılacağı seçimlerle belirlenmelidir, atanmış değil seçilmiş olmalıdırlar. Bilimsel üretimin temeli olan özgür düşüncenin önündeki engeller ve baskılar ortadan kaldırılmalıdır. Üniversite eğitimi eşitlikçi, laik ve demokratik anlayış temelinde yeniden yapılandırılmalıdır.

Tüm engellemelere karşın Boğaziçi Direnişini iki yıldır kararlılıkla sürdürenleri selamlıyor, üniversitelerde özerk demokratik üniversite mücadelesini yürüten dostlarımızın her zaman yanında olacağımızı bir kere daha ifade ediyoruz.

TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası
6. Dönem Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası