Geçmiş Olsun, Başımız Sağ Olsun…

Ülke olarak 6 Şubat 2023 Pazartesi günü ilki sabaha karşı saat 04:17’de merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 büyüklüğünde, ikincisi de saat 13:24’te merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan olan 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem ile sallandık. Sarsıntının etkisi ile başta Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Mersin, Malatya, İskenderun, Diyarbakır, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay olmak üzere geniş bir bölgede büyük bir felaket yaşanmıştır.

Sarsıntıların büyüklüğü, ilk sarsıntının gerçekleştiği saat ve yapıların durumu yıkımın boyutlarını artırmış, olumsuz hava koşulları ve ulaşım olanaklarının kısıtlanması bizleri büyük bir felaket ile karşı karşıya bırakmıştır. Öncelikle depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen insanlarımızın en kısa sürede kurtarılmasını ümit ediyoruz.

Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak yaşanan bu büyük felaketin acısını derinden yaşıyor, yaşanan büyük acının ancak birlik ve dayanışma ile üstesinden gelinebileceğini biliyoruz.

Birliğimiz bünyesinde tüm bölgelerde İl Koordinasyon Kurulları aracılığıyla kriz masaları oluşturulmuş olup, gerekli duyuru ve bilgilendirmeler sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla üyelerimize ve kamuoyuna aktarılmaktadır. Üyelerimizi, Odamız ve Birliğimiz kanallarından yapılan açıklama ve çağrıları takip etmeye; umutların devam etmesi, zorlu kış koşullarında insanlarımızın hayata tutunması için dayanışmaya çağırıyoruz.

Acıyı ve gözyaşını değil, umudu ve dayanışmayı birlikte büyüteceğiz.

Tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun.

Bilgisayar Mühendisleri Odası
6. Dönem Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası