30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN!

Bir milletin bağımsızlık aşkıyla yazdığı destanların en kıymetlilerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu büyük günün coşkusunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki kahramanlık destanını hatırlayarak, Cumhuriyet’in özgür vatandaşları olarak birlik ve beraberlik içinde kutluyoruz.

30 Ağustos 1922 tarihi, bir milletinin tarih sahnesinde yazdığı en parlak zaferlerden biridir. Düşman işgaline karşı başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası olan bu zafer, halkın azim ve kararlılığının, vatan sevgisinin ve özgürlük arzusunun bir simgesidir. Bu zaferle halkımız, tüm zorluklara rağmen emperyalizme karşı koyarak kendi kaderini tayin etme iradesini göstermiştir.

Bugün, Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak, bilgi teknolojisi alanındaki çalışmalarımızı toplumla paylaşmanın yanı sıra, zaferin tarihsel ve manevi anlamını da hatırlatmak istiyoruz. Bilgi çağının getirdiği dönüşüm ile beraber, bilişim teknolojileri ülkelerin kaderini belirleyen önemli unsurlardan biri haline gelmiştir. Biz bilgisayar mühendisleri olarak, ülkemizin teknolojik dönüşümüne liderlik etme sorumluluğunu taşıyor, bilginin ve teknolojinin geniş halk kitleleri tarafından ulaşılabilirliğini arttırmak, sayısal uçurumu kapatmak için gayret gösteriyoruz. Bilgiye özgürce erişim hakkının demokratik bir toplumun vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna inanıyor, bunun için her türlü sansürcü anlayış ile mücadele ediyoruz. Kamu kurumu niteliğindeki bir meslek kuruluşu olarak, hayatın her alanında bilgi teknolojilerinin olanaklarından yararlanarak daha özgür, demokratik ve eşitlikçi bir toplum oluşturma amacıyla çalışmalar yürütüyoruz.

30 Ağustos, aynı zamanda birlik ve beraberliğin ne kadar güçlü sonuçlar doğurabileceğini gösteren tarihi bir örnektir. Halkımızın tek yürek olarak verdiği mücadele, tüm zorlukların üstesinden gelmeye ve büyük hedeflere ulaşmaya yeteceğini kanıtlamıştır. Biz de bilgisayar mühendisleri olarak, bilgi birikimlerimizi ve yeteneklerimizi birleştirerek, kolektif akıl ve işbirliğiyle ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyi hedefine ulaştıracağımıza inanıyoruz.

Bu özel günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla yad ediyoruz. Onların bize bıraktığı mirası, ülkemizin daha aydınlık yarınlara doğru ilerlemesi için bir ilham kaynağı olarak görüyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlar, tüm halkımıza sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Bilgisayar Mühendisleri Odası

6. Dönem Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası