BİLMÖK’te BMO Rüzgarı

Bu yıl, İzmir’de Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 8. Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi 3 – 4 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından 2005 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen etkinlik Organizasyon Komitesi adına Özge Aksaz, EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Uğurlu, Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ata Önal, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beno Kuryel ve Ege Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Atilla Silkü’nün yaptığı açılış konuşmalarıyla başladı ve oturumlarla devam etti.

Bilgisayar Mühendisleri Odası kuruluş çalışmalarının önemli yer bulduğu 8. BİLMÖK kapsamında, “Bilgisayar Mühendisleri Odası Kuruluş Çalışmaları” başlıklı oturumda EMO İzmir Şubesi’nden Onur Günduru, EMO Ankara Şubesi’nden Oktay Dursun ve EMO İstanbul Şubesi’nden Berhan Soylu konuşmacı olarak yer alırken, oturumu BİLMÖK Yürütme Kurulu Başkanı Adil Güneş Akbaş yönetti. Oturumda ilk sunumu gerçekleştiren Onur Günduru bilgisayar mühendisliği, meslek odaları ve Bilgisayar Mühendisleri Odası konularına değinerek, bu konularda yanlış bilinenler ve klişelerden bahsetti. Öğrencilere çeşitli sorular sorarak sunumunua başlayan Oktay Dursun ise meslek odalarının hukuki niteliği, bilgisayar mühendislerinin ve meslek alanının sorunları, Bilgisayar  Mühendisleri Odası kuruluş çalışmaları hakkında bilgi vererek, tüm öğrencileri bu kuruluş sürecine katkı vermeye ve Odalarını sahiplenmeye davet etti. Berhan Soylu’nun odaların çalışma anlayışı ve BMO hakkındaki yanlış bilinenler hakkındaki açıklamalarından sonra soru-cevap kısmına geçildi. EMO-Genç üyesi bilgisayar mühendisliği öğrenciler de söz olarak, “Neden BMO istiyoruz?” başlıklı bildirilerini okudular.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği oturum sonrası EMO İzmir Şubesi’nin açmış olduğu stantta da bilgilendirme yapıldı ve imza toplandı. Açılış konuşmalarının yanı sıra diğer oturumlarda da dile getirilen Bilgisayar Mühendisleri Odası çalışmaları, iki gün boyunca gündemdeydi.

Sakarya Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin aday olduğu 9. BİLMÖK için yapılan seçimlerin kazananı Kocaeli Üniversitesi oldu. BİLMÖK’ün Geleceği oturumunda Kocaeli’de gerçekleşecek 9. BİLMÖK için öneriler dile getirildi, öğrencilerin daha etkin katılımının sağlanacağı, kurulması beklenen BMO’nun desteğiyle bir etkinlik gerçekleştirilmesi dilekleriyle 8. Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi sona erdi.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası