Bilgisayar Mühendisleri BMO’da Buluştu!

20120721_162221_resized_1Bilgisayar Mühendisleri Odası, Necatibey Caddesi No. 88/7’deki yerinde düzenlenen ilk buluşmayla kapılarını üyelerine açtı. 21 Temmuz 2012 Cumartesi günkü buluşmada, BMO üyeleri ve çeşitli kentlerden gelen Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri, BMO Kurucu Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

BMO Kurucu Yönetim Kurulu adına meslektaşlarımıza seslenen Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Funda Başaran, TMMOB Genel Kurulunda 2 Haziran 2012’de alınan Bilgisayar Mühendisleri Odası kurulması kararının ardından yaşanan gelişmeleri özetleyerek kurucu yönetim kurulunun bugüne dek yaptığı çalışmalar ve yürütülmekte olan resmi işlemler konusunda bilgi verdi.

Toplantıda, BMO’nun ilk Genel Kurulunun, yasal düzenlemeler gereği çoğunluklu olarak
1-2 Eylül 2012’de, çoğunluksuz olarak 8-9 Eylül 2012’de yapılacağı duyuruldu ve bu Genel Kurul öncesinde üye kayıtlarının 1 Ağustos 2012 tarihinde resmi olarak EMO’dan BMO’ya aktarılacağı belirtildi.

İçten ve coşkulu bir kutlamanın da yapıldığı toplantıya katılan üyeler ve öğrenciler, Genel Kurul hazırlık çalışmaları ve üye kayıtlarına ilişkin sorularını yönelterek BMO’ya ilişkin beklenti ve görüşlerini paylaştılar; kurucu yönetim kurulunun ilk genel kurula dek yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

BMO’nun henüz profesyonel bir çalışanı yok; ancak katılımcılar, Odanın genel kurula dek bilgisayar mühendislerinin ziyaretlerine açık tutulmasını önemsediklerini bu nedenle bir gönüllü listesi oluşturulabileceğini dile getirdiler. Toplantı sonunda, Odanın açık olacağı saatlerin belirlenmesi, bir nöbet çizelgesinin oluşturulması ve en kısa zamanda bmo.org.tr’de yayımlanması konusunda karar alındı.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası