19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla birlikte aziz milletimizin umutlarının canlandığını ve kendi kaderini yeniden tayin edeceği İstiklal Mücadelesinin başlamış, Samsun’da atılan tarihi adımın heyecanı Erzurum’dan Sivas’a, buradan da dalga dalga tüm Anadolu’ya, yayılmış; bu sayede, vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatılmıştır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 95 yıl önce, Samsun’dan yakmış olduğu bağımsızlık ateşi, milletimizin cesaret ve özgüveniyle birleşerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdelemiştir.

O gün malını, canını, bütün varlığını vatanın kurtuluşu için siper eden ecdadımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, bu mücadele uğruna şehit düşmüş bütün istiklal kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle yâd ediyoruz.

Bugün eğer, güçlü, gelişen, yükselen bir Türkiye’den söz edebiliyorsak, bunu geçmişte atılan kararlı ve ileri görüşlü adımlara borçluyuz. Gösterilen olağanüstü gayretlere, verilen onurlu mücadelelere ve ödenen bedellere borçluyuz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türk gençliğine armağan edilen bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur.

19 Mayıs 1919’dan 95 yıl sonra bugün ülke ve millet olarak ne yazık ki çok zorlu, çok acı bir badireyle karşı karşıyayız. Manisa’nın Soma ilçesinde evlerine helal rızık götürmek için çalışan, 301 işçi kardeşimiz maden kazasında şehit oldu. Bu elim kaza milletimizi derinden sarsmış, 77 milyon yaralı yürek bu acıda birleşmiştir. Gözlerden dökülen o yaşlar, milletimizin matemine ve feryadına da tercüman olmaktadır.

Ülkemiz tarih boyunca atlattığı çetin sınavlar gibi bu badirenin de üstesinden gelecek, gereken dersleri çıkaracak, bu acıyı asla unutmayacaktır. Bir kez daha milletçe başımız sağolsun.

Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak, başta geleceğimiz gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlarken, Soma’daki şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygıyla anıyoruz.

TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası