19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı, bir ulusun kendi kaderini tayin hakkını eline aldığı ve bağımsızlık mücadelesini başlattığı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. O gün başlayan mücadele ve Kurtuluş Savaşı sayesinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. Bu özel gün, 20 Haziran 1938 tarihli kanunla “Gençlik ve Spor Bayramı” adıyla kutlanmaya başlanmış, “Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” diyen Mustafa Kemal’in gençlere armağanı olmuştur. O günlerden bu günlere gelen Türkiye’de ise gençlerin durumu şöyle;

%63’ü yurtdışına yerleşip yaşamak istiyor.
%70’i arkası sağlam bir kişinin, yetenekli bir gencin önüne geçebileceğini düşünüyor.
%40’ı üniversitelerin iş bulmak için yeterli donanımı sağlamadığını düşünüyor.
%25’i sosyal medyada kendilerini özgürce ifade edemediklerini düşünüyor.

Gençlerine değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan uluslar, geleceğe güvenle bakabilirler. Onlar bir ülkenin geleceği, umudu ve en önemli hazinesidir; dolayısıyla artık geleceğini bu ülkede görmeyen gençlerimizin sorumluluğu da hepimizin üzerindedir. Öğrencilerinin bilimin ışığında eğitim aldığı, ekonominin kimseyi kaygılandırmadığı, aldığı eğitimle iş bulabileceğini bilen ve donanımına güvenen gençlerin yaşadığı, isteyen herkesin kültür, sanat ve spor alanlarında desteklendiği ve gelişiminin önünün açıldığı, toplumsal cinsiyet meselesini çözümlemiş, düşünce suçlarının olmadığı ve ifade özgürlüğünün güvence altına alındığı, adalete olan güvenin tesis edildiği bir Türkiye hepimizin hayalidir. Bu hayal ettiğimiz Türkiye için, yaşamaktan gurur duyacağımız bir ülkeye ulaşmak için tüm kuşakların birlikte, bir arada, örgütlü ve azimli çalışmasına gereksinimimiz var.

Başka bir dünya mümkün ve bunu kuracak gücümüz var. “19 Mayıs benim doğum günümdür” diyen Atatürk’ün ışığı yolumuzu aydınlatacaktır.

Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak, başta geleceğimiz gençlerimiz olmak üzere tüm yurttaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz, bu uğurda can vermiş bütün kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz.

Bilgisayar Mühendisleri Odası
5. Dönem Yönetim Kurulu

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası