BMO Teknoloji Günleri – Ankara (Android & PrimeFaces) Eğitimleri Başarıyla Tamamlandı

BMO Teknoloji Günleri – Ankara (Android & PrimeFaces) eğitimleri 29 Kasım cumartesi Bilkent Cyberpark ta tamamlandı.

10

İlk eğitmenimiz Murat Aydın, Android Programlamaya Giriş eğitimini 2 oturum şeklinde yaptı.
Birinci oturumda Android in tarihçesinden başlayıp kullanım alanları ve altyapısı ile ilgili bilgileri meslektaşlarımıza  sundu. İkinci oturumda ise IntelliJ IDEA tabanlı Android Studio geliştirme ortamı ile katılımcılara uygulamalı olarak örneklerle bilgiler verdi. Eğitmenimiz Murat Aydın eğitim sonunda meslektaşlarımızın merak ettiği soruları cevaplandırarak eğitimi tamamladı.
Diğer eğitmenimiz Çağatay Çivici de dünyada birçok ülkede kullanılan yerli JSF bileşen kütüphanesi olan PrimeFaces hakkında bilgiler verdi. Tarihçesi ve dünyadaki geliştiriciler arasında kullanımı konusunda eglenceli bir biçimde hazırladığı sunum dosyası ile meslektaşlarımızı bilgindiren eğitmenimiz sonra da PrimeFaces bileşen kütüphanesindeki birçok bileşeni JSF kodu üzerinden nasıl kullanılcağını gösterdi. Geliştirdikleri standart bileşen özelliklerinin yanında ayrıca bileşenlere getirdikleri ve şimdiye kadar olmayan çeşitli özelliklerden bahsederek soru ve cevap ile bölümü ile de eğitimi tamamladı.
Eğitimde toplam 2 ara verildi . Hem bu aralarda hem de eğitim başlamadan simit ve tatlı kurabiye ile içecekler meslektaşlarımıza sunuldu.
Eğitim duyurusununda BMO Teknoloji Günleri -Ankara nın 11:00-13:00 arasında yapılacağı belirtilmişti.Fakat Eventbrite da yanlışlıkla 11:30 da başlayacak şeklinde kalmış. Bunun yanında eğitim başında projektör ile ilgili bir sorun yaşandığından eğitim 11:20 de başladı. Bu aksaklıklardan dolayı eğitime katılanlardan özür dilendi.
Eğitim sonunda çeşitli hediyeler meslektaşlarımıza çekiliş ile verildi. Bu hediyelerden en önemlileri; Türkçe Kaynak konusunda hem emek veren kişilerin çalışmalarını teşvik etmek ve desteklemek hem de meslektaşlarımızla bu kaynakları tanıştırmak amacıyla eğitimle ilgili Türkçe kitapların hediye edilmesiydi. Bu kapsamda Murat Aydın ın “Android 4 Ice Cream Sandwich” adlı Türkçe kitabı BMO tarafından hediye edildi. Ayrıca Murat Aydın eğitmenimiz kendisi de yazdığı bu kitap ile “Murat Önder” ve “Ahmet Oğuz Mermerkaya” nın da birlikte yazdığı “Merhaba Android” adlı kitabı meslektaşlarımıza çekilişle hediye etti.
Hediye olarak ayrıca çekiliş ile meslektaşlarımıza 4 adet üzerinde günün programı yazılı BMO kupa bardak, 4 adet 8 gb lık flash bellek ile 2 adet mouse verildi.Eğitmenlerimize de katkılarından dolayı plaket ve sertifika verildi.
Bir sonraki BMO Teknoloji Günlerinde buluşmak üzere tüm meslektaşlarımızı eğitimlerimize bekliyoruz…
© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası