ODTÜ Teknokent Günleri Gerçekleştirildi!

Kasım ayı içerisinde Bilgisayar Mühendisleri Odası Ücretli Çalışsan ve İşsiz Mühendisleri Komisyonun,  uzman konuşmacıların katlımı ile düzenlediği seminerler 30 Kasım 2016 tarihinde yapılan “Çalışma Yaşamında Güncel Gelişmeler” sunumu ile tamamlandı.

ODTÜ Teknokent içerisinde çalışan bilgisayar mühendislerinin çalışma yaşamına yönelik etkinlikler dizisinde “Meslek Hastalıkları”, “Bilişim Çalışanlarının Hukuki Hakları”, “Çalışma Yaşamında Güncel Gelişmeler” başlıkları altında İkizler Binası Toplantı salonunda toplamda üç seminer gerçekleştirildi.

Seminerlerin yanı sıra Oda tanıtımı ve üyelik işlemleri için etkinliğin olduğu günlerde stant açılarak teknokent çalışanlarına Oda hakkında bilgi verildi ve üyelik işlemleri gerçekleştirildi.

16 Kasım 2016 günü geçekleştirilen “Meslek Hastalıkları” semineri, TTB üyesi  Uzm. Dr. Deniz Dülgeroğlu’nun anlatımıyla gerçekleşti. Seminerde çalışma alanlarının çalışanların sağlığına uygunluğu, iş süresince verilmesi gereken molalar ve bilişim çalışanlarında sık görülen hastalıklar konuları ele alındı.

23 Kasım 2016 günü gerçekleştirilen Bilişim Çalışanlarının Hukuki Hakları seminerinda, BMO hukuk müşaviri Av. Ertuğrul Cem Cihan kıdem ve ihbar tazminatları, haklı fesih durumları, iş sözleşmeleri ve kadınların iş yaşamındaki hakları hakkında detaylı bilgi paylaştı.

30 Kasım 2016 günü, Teknokent Günleri’nin son etkinliğinde ise “Çalışma Yaşamında Güncel Gelişmeler” başlığında Sosyal-İş Sendikası Uzmanı Onur Bakır’ın sunumu vardı. Bakır sunumunda zorunlu bireysel emeklilik sistemi, taşeron uygulamaları, kıdem tazminatı, izinler ve ücretleri ve kiralık işçilik başlıklarına yer verdi.

Komisyon yaptığı değerlendirme sonucunda, ODTÜ Teknokent’te benzeri etkinlikler düzenlemeye devam etmeyi ve faaliyetleri diğer teknoloji geliştirme merkezlerine taşımayı da hedefliyor.

 

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası