İki Yeni Yönerge Yayınlandı

Oda Yönetmelik ve Mevzuat Komisyonu tarafından, çalışmaları tamamlanan iki yeni yönerge, Yönetim Kurulu kararı ile yürürlüğe alındı.

Oda Yönetmelik ve Mevzuat Komisyonu tarafından bir süredir çalışmaları devam eden Denetleme Kurulu Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi ve Komisyonların Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi Yönetim Kurulu’nun 17.01.2017 tarih ve 03/21 sayılı toplantısında kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Oda Denetleme Kurulu’nun çalışma ve Oda denetimi süreçlerini ele alan Denetleme Kurulu Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi ve komisyonların işleyişleri ilgili detaylı bilgi ve tanımlamalı içeren Komisyonların Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi’ne, uzun bir çalışmanın sonrasında, ilgili kurul ve komisyonlardan alınan geri dönüşlerle zenginleştirilerek son halleri verildi. Son olarak Yönetim Kurulu’nca değerlendirilen yönergeler, Yönetim Kurulu kararı ile uygulamaya alındı.

Yönetmelik ve Mevzuat Komisyonu, Odanın kurumsal işleyişini geliştirmek amacıyla yeni yönerge taslakları üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası