İzmir Temsilciliği Univera’yı Ziyaret Etti

Bilgisayar Mühendisleri Odası İzmir Temsilciliği 9 Mart 2017 Perşembe günü Univera Bilgisayar Sistemleri A.Ş.’yi Şemikler, Karşıyaka bölgesindeki merkez ofisinde ziyaret etti. BMO Yönetim Kurulu Üyesi Gözde Akgün Demirci, Temsilcilik Kurulu Koordinatörü Okan Öztürkmenoğlu ve Temsilcilik Kurulu Üyesi Barış Özel’i İnsan Kaynakları Müdürü Selin Çimen karşıladı.

Çimen, Oda temsilcileriyle tanıtım toplantısı için toplanan çalışanları tanıştırdı ve tanıtıma geçildi. İlk sözü alan Demirci, meslek odasının dayanışma, sosyalleşme, ortak meslek çıkarlarını savunma gibi genel faydalarından bahsetti. Öztürkmenoğlu ise TMMOB çatısı altında örgütlü diğer birçok mesleğin kazanılmış hakkı olan imza yetkisi için mücadele etmek istediklerini, bunun için öncelikle meslek alanı tanımlarının yapılması daha sonra imza yetkisi için çalışılması gerektiğini belirtti. Bu konuda daha çok üyeye sahip olmak gerektiği ancak üye olmak için bazı kişilerin “İmza yetkimiz bile yoksa niye üye olalım” diye düşünebildiğini söyledi. Demirci mimarlık mesleğini örnek göstererek, diğer mesleklerin benzer süreçlerden geçtiği, alanımızın her ne kadar kendine özgülükleri olsa da örgütlü mücadeleyle sonuca ulaşılacağını vurguladı.

Özel, Temsilcilik’in 2012’de başlayan birinci döneminin kuruluş faaliyetlerinin yoğunluğu nedeniyle kısıtlı sayıda etkinlikle geçtiği, ikinci dönem yönetiminin İzmir Temsilciliği’nin kapısına kilit vurduğunu ve hiçbir çalışma yapmadığını, içinde bulunulan üçüncü dönemin geçen Nisan ayında Genel Üye Toplantısı ile başladığını söyledi. Mayıs ayında mesleki söyleşilerle başlayan etkinliklerin, oda içi eğitimlerle devam ettiği, 5-6 kişilik ilginin, 8-10’a ve nihayet Ekim ayıyla birlikte teknik eğitimlere geçilmesiyle 15’in üzerine çıktığını belirtti. Son Veri Madenciliği eğitiminin 27 kişiyle yapılarak rekor kırıldığını da ekledi.

Bilişim sektöründe Univera’nın rolü, ürünleri, üretimde kullandığı teknolojiler de konuşuldu. Toplantının sonunda yapılan üyelik çağrısına yoğun ilgi gösterildi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından Çimen, BMO ekibine Univera Center’ı gezdirdi, şirketi, bölümleri tanıttı, diğer çalışanlarla tanıştırdı.

Univera’nın meslektaş olan olmayan tüm çalışanlarının sıcak ilgisi ve misafirperverliğine teşekkür eden BMO temsilcileri, çalışanlar arası dostluğun dikkatlerini çektiğini bu konuda İnsan Kaynakları yönetimi başta, şirketi kutladıklarını ifade ederek, teşekkürlerini sunup ayrıldılar.

© 2024 TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası